Contents


Veri koruma

TwoGo gizliliğimi nasıl korur?

Gizliliğinizi nasıl koruduğumuzla ilgili daha fazla ayrıntı için bkz. TwoGo Gizlilik bildirimi.

Diğer kişilerin paylaşılan yolculuklarımı takvimimde görmemelerini nasıl sağlarım?

TwoGo takvim girişleri takviminizde standart buluşma talepleridir. Takviminize kimin erişim sağlayacağına kendiniz karar vermek için standart takvim işlevselliğini kullanın. TwoGo otomatik biçimde özel olarak belirlenecek olan yolculuk isteklerinize cevap verecektir.

Bazı kullanıcılar hakkındaki bilgiler neden gizli?

Bunlar anonimleştirilmiş değerlerdir. Raporlama sırasında küçük örnek boyutu olduğunda, birisi kullanıcının ek bilgisine sahip olsa bile veri koruma nedeniyle anonimlik bakımı yapıldığından emin olmalıyız. Örneğin X şehrinde ana adrese sahip anonim kullanıcı hakkında istatistikleri gördüğünüzde, X şehrinde yaşayan yalnız bir iş arkadaşı olduğunu bilirseniz anlık olarak anonim kullanıcının kimliğini çözebilirsiniz. Bu nedenle rapor 5'ten az kullanıcı hakkında veriler içerirse bazı değerler anonimleştirilir veya bir dizi yıldız ile değiştirilir ya da boş bırakılır.

Mobil uygulama erişim hakları

Mobil uygulamalar için hangi erişim hakları neden gereklidir?

TwoGo yalnız kesinlikle gerekli olan arayüzlerine erişim talep eder. (Örneğin, dilediğiniz zaman fotoğraf yüklemenize olanak tanıyan veya uygulamanın yolculuk isteği oluşturmak için sunucularımızla iletişim kurması gerektiğinden bir mobil İnternet bağlantısının olup olmadığını belirleme gibi işlevleri göstermesini sağlayan arayüzler...) Gizlilik yönergeleri, kullanıcı verilerini tam olarak nasıl ele aldığımızı açıkça tanımlamaktadır: Verileri işlemeyiz veya devretmeyiz. Bu yönergelere uymamamız sözleşmenin ihlalini teşkil eder, bu direktifler tam olarak bunun önlenmesine yöneliktir. Ayrıca kamu çalışanları TwoGo by SAP kullandığından uygulama, Baden-Württemberg ve Hesse federal eyaletlerinin veri koruma görevlilerinin gerçekleştirdiği zorlu testlere tabi tutulup bu testlerden geçmiştir.

Android uygulaması hangi erişim haklarını gerektirir?

Android 6 veya sonraki bir versiyonunun yüklü olduğu bir telefonunuz varsa uygulama için erişim haklarını kendiniz ayarlayabilirsiniz. Örneğin, kendi fotoğrafınızı yüklemek istiyorsanız uygulamaya o sırada fotoğraflara erişme izni verilip verilmeyeceğini ayarlayabilirsiniz. Erişim hakları sağladıktan sonra bunları daha sonra Uygulama Yöneticisi'nde geri çekebilirsiniz. Yükleme işlemi sırasında TwoGo, sizi varsayılan olarak tümünü kabul etmeye zorlamak yerine size her erişim hakkını tek tek sorar. Verileriniz üzerinde mümkün olan en iyi denetime sahip olabilmeniz için TwoGo'nun Android versiyonunu Android 6'daki yeni özelliklere uyarladık. Aşağıdaki listede erişim yetkileri ve bunların hangi işlevler için gerekli olduğu açıklanmaktadır.

Kamera

  1. Resim ve video çekme:

Kendinizin veya aracınızın resmini çekmek ve profilinize ya da araç ayrıntılarınıza yüklemek için gereklidir.

İrtibat bilgileri

  1. >Aygıttaki hesapları bulma/İrtibat bilgilerinizi okuma:

Mümkün olan sayıda alanı önceden doldurmak üzere kayıt sırasında uygulama aracılığıyla kullanıcı verilerinizin okunması için gereklidir.

Yer

  1. Tam olarak doğru yere erişme (GPS ve ağ):

"Yerimi paylaş" işlevini etkinleştirdiyseniz GPS modülüne erişim için gereklidir.

Telefon

  1. Telefon durumunu ve kimliği okuma/Doğrudan telefon numaralarını arama:

TwoGo uygulamasının içinden, paylaşılan bir yolculuğun sürücüsünü/yolcusunu aramak için gereklidir.

SMS

  1. Metin iletileri (SMS) alma:

Kullanıcı profilinizde listelenen telefon numarasının doğrulanmasının otomatik hale getirilmesi için gereklidir (PIN, SMS'den okunur ve doğrudan uygulamanın teyit alanına girilir).

  1. Metin iletileri (SMS) gönderme:

Belirli bir seyahatin sürücüsüne/yolcusuna metin mesajı (örneğin, "5 dakika gecikeceğim") göndermek için gereklidir.

Depolama alanı

  1. USB depolama alanınızın içeriklerini okuma:

Bellekteki resimleri düzenleyemeyen ancak kaydettikten sonra SD kartta geçici olarak depolaması gereken telefonlar için kullanılır. Bu resimler işlenmelerinin ardından karttan silinir.

Bildirimler

  1. Kullanıcı nesneleriniz TwoGo sisteminde değişirse (örneğin, uygulamaya ek olarak takvimi veya web kullanıcı arabirimini kullanıyorsanız) ya da bir yolculuk eşleştirilirse, güncellenirse veya iptal edilirse anında bildirim veya veri güncellemesi
  2. Aşağıdaki durumlarda isteğe bağlı bildirimler gönderilir:
    • Sürüşten X dakika önce
    • Uygulamayı güncelleme
    • Google Cloud Messaging (Amazon Kindle gibi) olmayan aygıtlarda yapılan güncellemeleri denetleme

Diğer uygulama özellikleri

  1. Titreşimi kontrol etme:

Bir seyahati oluştururken, değiştirirken veya silerken isteğe bağlı titreşim.

  1. Telefonun uykuya geçmesini önleme:

Sürücünün/yolcunun konumunu izlemek için haritayı açtığınızda uyku modunu devre dışı bırakma.

  1. İnternet'ten veri alma:

www.twogo.com adresinden veri okumak veya yazmak üzere TwoGo için gereklidir.

  1. Ağ bağlantılarını görüntüleme:

Telefonda veya tablette İnternet bağlantısı olup olmadığının belirlenmesi için gereklidir. Böylece sunucu iletişimi gerektiren işlemlerin gerçekleştirilip gerçekleştirilemeyeceği belirlenir.

  1. Wi-Fi bağlantılarını görüntüleme:

Telefonda vey tablette Wi-Fi bağlantısı olup olmadığının belirlenmesi için gereklidir. Böylece sunucu iletişimi gerektiren işlemlerin gerçekleştirilip gerçekleştirilemeyeceği belirlenir.

  1. Ağ durumunu/Wi-Fi durumunu değiştirme:

Yalnız otomatik testler için kullanılır.

  1. Günlükleri okuma:

Performance ürün standardının bir parçası olarak uygulamamız gereken SAP Performance Library için gereklidir. Yani TwoGo uygulaması vu erişimi canlı kullanım modunda kullanmaz.

iOS uygulaması hangi erişim haklarını gerektirir?

iPhone'unuz veya iPad'iniz varsa bu erişim hakları isteğe bağlıdır ve mobil aygıtınızın ayarlarından dilediğiniz zaman yönetilebilir.

İrtibat Bilgileri iOS adres defterinde yolculuk eden kişilerin verilerinin saklanması için gereklidir. iOS uygulaması, adres defterinden hiçbir zaman veri okumaz. Uygulamanın adres defterine eriştiği iki durum söz konusudur:

  1. Paylaşılan yolculuktan sonra sürücünün/yolcunun irtibat verilerini açıkça kullanmak, adres defterine kaydetmek veya burada saklamak istiyorsanız. Ancak bu erişimden önce size TwoGo'nun, adres defterine erişmesine izin vermek isteyip istemediğinizi soran ek bir talep vardır.
  2. Adres seçmeden önce adres defterini açıkça çağırabilir ve bunun içinden irtibat adresini seçebilirsiniz. Bu işlemden önce de TwoGo'nun bu erişimine izin vermek isteyip istemediğinizi soran bir talep vardır.

Fotoğraflar iOS fotoğraf galerinizden profilinize veya araç ayrıntılarınıza resim yüklemek için gereklidir.

Kamera Kendinizin veya aracınızın resmini çekmek ve profilinize ya da araç ayrıntılarınıza yüklemek için gereklidir.

Yer hizmetleri Planlanan buluşmadan hemen önce sürücünüz/yolcunuz ile GPS üzerinden geçerli yerinizi paylaşmak istemeniz durumunda gereklidir. Ayrıca yolculuk veya favori yer oluştururken geçerli yer seçeneğini belirlemek istemeniz durumunda da gereklidir.

Bildirimler Anında bildirimleri uygulama simgesinde kırmızı bir sembol olarak almak istemeniz durumunda gereklidir.