Contents


TwoGo-beveiligingsrichtlijnen

Met TwoGo kunt in een handomdraai een carpoolrit plannen en aan de TwoGo-community deelnemen: een paar klikken op de computer of smartphone zijn voldoende. Hieronder vindt u een paar tips voor veilig en beveiligd gebruik van TwoGo. Zo kunt u optimaal met onze service werken.

Maatregelen voor veilig gebruik van TwoGo

Veilige passwords gebruiken

 • In de eerste plaats is het cruciaal dat u een sterk password kiest. Het moet anders zijn dan de passwords die u voor uw andere accounts gebruikt en mag geen enkel verband houden met uw persoonlijke gegevens.
 • In TwoGo kunt u een password met een maximale lengte van 50 tekens gebruiken dat bestaat uit een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens. Wees dus vindingrijk en bedenk een uniek password. Hieronder vindt u een paar voorbeelden op basis waarvan u een password kunt bedenken:
  • Kies een willekeurig woord of willekeurige zin en vervang sommige letters door cijfers en speciale tekens: "F3e$Td@geN"
  • Neem een uitspraak die voor u van betekenis is, en vervang de eerste letters van sommige woorden door cijfers, speciale tekens en hoofd- en kleine letters: “Mijn lievelingsboek is Harry Potter en de Geheime Kamer" wordt dan bijvoorbeeld "Mlb=HP&dGK"
  • Kies een password dat samenhangt met een van uw favoriete sporten: "Ik train voor de marathon van Amsterdam" wordt dan bijvoorbeeld "It4dMv@"

Een e-mailaccount gebruiken die u niet met anderen deelt

 • Het e-mailadres waarmee u zich bij TwoGo registreert, geldt als uw unieke ID. Aan de hand van uw e-mailadres wordt geverifieerd of uw eigenaar van de account bent. Ook ontvangt u op dit e-mailadres persoonlijke gegevens over uzelf en andere deelnemers aan een carpoolrit.

Uw aanmeldingsgegevens geheim houden

 • Maak uw e-mailadres of password niet bekend.
 • Uw password wordt verborgen en is dus voor niemand zichtbaar, ook niet voor ons.
 • Als u het vermoeden hebt dat uw password is achterhaald, moet u zich onmiddellijk bij uw account aanmelden om uw password terug te zetten.

Afmelden wanneer u klaar bent

 • Als u klaar bent met uw activiteiten in TwoGo en het programma niet actief gebruikt, moet u zich afmelden. U ontvangt dan nog steeds relevante meldingen en updates over uw ritten via e-mail of sms (mits u deze optie hebt geselecteerd en uw telefoonnummer hebt geverifieerd).
 • Afmelden is vooral belangrijk als u een computer deelt. In dat geval moet u de optie "Aangemeld blijven" niet gebruiken (als deze op uw site beschikbaar is).

Veilig omgaan met uw apparaat

 • Geef anderen niet zomaar toegang tot uw computer of mobiele telefoon.
 • Vergrendel uw apparaat of scherm. Zodra u de computer of telefoon niet meer gebruikt, moet u uw scherm vergrendelen met een password of pincode. Stel als extra beveiligingsmaatregel in dat uw apparaat automatisch wordt vergrendeld zodra de slaapstand wordt geactiveerd.

Veilig op reis gaan met TwoGo

Natuurlijk is beveiliging van uw gegevens en apparaten belangrijk. Maar net zo belangrijk is dat u bij het gebruik van TwoGo let op uw persoonlijke veiligheid.

Veilige en handige locaties voor ophalen en afzetten selecteren

 • Let bij de selectie van locaties voor ophalen en afzetten op uw persoonlijke veiligheid. Kies daarom voor openbare locaties die goed verlicht zijn als het donker is, die bescherming bieden tegen slechte weersomstandigheden en die niet geïsoleerd liggen.
 • Kies locaties voor ophalen en afzetten waar chauffeurs veilig en gemakkelijk kunnen stoppen.

Leg een alternatief vast als u uw thuisadres niet wilt opgeven.

 • TwoGo creëert een standaardlocatie met de naam HOME op basis van het adres dat u bij registratie opgeeft. Maar als u uw echte thuisadres liever niet wilt bekendmaken, kiest u een veilige openbare plaats in de buurt, zoals een bushalte of een kruispunt.

Functies in TwoGo voor gegevensbeveiliging

Het spreekt vanzelf dat de verbinding met de TwoGo-service gecodeerd is zodat de volledige interactie met TwoGo is afgeschermd tegen nieuwsgierige blikken. Het webadres van TwoGo begint met "https" wat duidt op een een gecodeerde, beveiligde verbinding.

Bij TwoGo respecteren we uw privacy. In de privacyverklaring van TwoGo vindt u meer informatie over de bescherming van uw privacy.