Contents


Beknopte handleiding: Locaties

Een locatie wordt meestal gedefinieerd door een volledig adres en de korte omschrijving die eraan is toegewezen. Als het systeem uw adres echter niet correct herkent, kunt u het adres in combinatie met een kaartverwijzing opslaan. In TwoGo kunt u locaties gebruiken om te voorkomen dat u bij elke ritaanvraag die u creëert, het volledige adres moet invoeren.

Locatie HOME

Wanneer u zich bij TwoGo registreert, wordt het adres dat u als thuisadres hebt gedefinieerd, automatisch omgezet in een locatie met de korte omschrjving HOME. Zo kunt u dit adres snel en eenvoudig in uw ritaanvragen gebruiken.
OPMERKING: U de kunt de locatie HOME niet verwijderen of hernoemen, maar u kunt wel het adres wijzigen waarnaar wordt verwezen.

Locatie WORK

Leg een specifiek adres waarnaar u regelmatig reist vast als locatie met de bijzondere korte omschrijving WORK. Deze omschrijving definieert de locatie in het TwoGo-systeem als onderdeel van uw regelmatige woon-werkverkeer en geeft u de mogelijkheid om snel ritten te creëren tussen uw HOME- en WORK-locaties.

Voordelen van het creëren van een locatie met de korte omschrijving WORK:

 • Gerichte voorstellen voor een carpoolrit ontvangen voor uw woon-werkverkeer: Als u zich inschrijft bij TwoGo suggesties voor ritten, bevatten de suggesties enkel mogelijke ritten tussen uw HOME- en WORK-locaties.
 • Aangepaste routes hergebruiken voor uw woon-werkverkeer in uw agenda: Als u in de webapplicatie een aangepaste route aanmaakt tussen uw HOME- en WORK-locaties of tussen uw voorkeurslocaties (bv. GYM naar CINEMA), gebruikt TwoGo deze route automatisch als u in uw agenda een ritaanvraag creëert tussen dezelfde locaties.

Locaties gebruiken bij het creëren van ritaanvragen via uw agenda

Als u een ritaanvraag via uw agenda creëert, moet u in de TwoGo-applicatie eerst locaties voor het vertrekpunt en de bestemming definiëren. In de agenda verwijst u altijd naar de korte omschrijvingen van locaties.

Typen locaties

Locaties worden vermeld op het scherm Opgeslagen locaties en worden geclassificeerd als:

 • Voorkeurslocatie: een locatie die u zelf definieert.
 • Vooraf gedefinieerde locatie: een locatie die door TwoGo is ingesteld en algemeen beschikbaar is.

Taken

Locaties creëren

 1. Opgeslagen locaties selecteren.
 2. Voer op de kaart Voorkeurslocatie creëren zo veel mogelijk adresgegevens in (stad, postcode, straatnaam en huisnummer).
 3. Selecteer in de lijst met suggesties het gewenste adres of druk op Enter als geen van de adressen van toepassing is om het adres te gebruiken dat u in het veld Adres hebt getypt. TwoGo plaatst een speld op de kaart om het ingevoerde adres globaal aan te geven.
 4. Sleep de speld, indien vereist, naar de exacte locatie. TwoGo actualiseert het Adres-veld terwijl u de speld verplaatst.
 5. Als het systeem uw adres niet goed herkent, kunt u het zelf instellen:
  • Beweeg de muisaanwijzer over de speld en antwoord Ja op de vraag Zijn onze kaartgegevens onjuist?
  • Voer in het Adres-veld het gewenste exacte adres in.
  • Klik op user.quickguide.re-link.png om het adres dat u net hebt ingevoerd te koppelen aan de speld op de kaart.
  • Selecteer het adres dat u invoerde uit de bijgewerkte lijst met suggesties. De speld wordt neergezet op de meest nabije straat waarnaar navigatie mogelijk is in de buurt van het opgegeven adres.
 6. Geef in het veld Korte omschrijving een betekenisvolle afkorting voor het ingevoerde adres op.
 7. (optioneel) Geef in het veld Ontmoetingspunt een korte, duidelijke omschrijving op om precies op te geven waar u de deelnemers aan de rit op deze locatie ontmoet. Bijvoorbeeld: "Ontmoeting bij de brievenbus naast de toegangspoort".
 8. Klik op Creëren. TwoGo voegt uw nieuwe locatie toe als nieuwe kaart. Scroll om door uw locaties te navigeren.

Locaties wijzigen

U kunt alleen locaties bewerken die u zelf hebt gecreëerd. Deze worden als voorkeurslocaties vermeld.

 1. Selecteer Opgeslagen locaties, gebruik de navigatieknoppen om naar de locatie te scrollen die u wilt wijzigen en klik op user.quickguide.edit.png.
 2. Breng de nodige wijzigingen aan in het adres, het ontmoetingspunt en de korte omschrijving en klik op Opslaan. Alle wijzigingen die u in uw voorkeurslocaties aanbrengt, worden vanaf dat moment op ritaanvragen toegepast. Ze worden niet met terugwerkende kracht toegepast.

Locaties zoeken

Voor uw ritaanvragen een bepaalde locatie of een willekeurig adres zoeken:

 1. Vanop uw Dashboard selecteert u de kaart Ik wil een rit creëren.
 2. In de velden Van en naar geeft u de eerste letters van de locatie of het adres voor de ritaanvraag op en selecteert u vervolgens de exacte locatie in de lijst met suggesties. TwoGo plaatst een markering bij het adres op de kaart.

Locaties verwijderen

OPMERKING: U kunt vooraf gedefinieerde locaties of de locaties die als HOME of WORK zijn gedefinieerd, niet verwijderen.

 • Selecteer Opgeslagen locaties, gebruik de navigatieknoppen om naar de locatie te scrollen die u wilt verwijderen en klik op user.quickguide.trashcan.png.