Contents


Aan de slag met TwoGo

Nu u zich bij TwoGo hebt aangemeld, kunt u in een handomdraai aan de slag. Definieer uw ritopties, creëer ritaanvragen en laat TwoGo voor u op zoek gaan naar carpoolritten.

Uw ritopties definiëren

Om het creëren van ritaanvragen te vereenvoudigen en de kans te vergroten dat de rit die TwoGo vindt helemaal aan uw vereisten voldoet, raden we u aan om op voorhand uw reisvoorkeuren te definiëren. U bespaart ook tijd bij het creëren van ritaanvragen als u de locaties selecteert of creëert die u als vertrekpunt en bestemming voor vaste reizen gebruikt.

Uw reisvoorkeuren definiëren

Onder uw naam bovenaan op het scherm kunt u de kaarten Ritvoorkeuren en Geblokkeerde personen gebruiken om voorkeuren in te stellen voor alle ritten die u creëert:

  • Ritvoorkeuren: Stel in of u passagier of chauffeur wilt zijn, wat uw voorkeuren voor ritten zijn en aan welke groepen TwoGo-gebruikers u gekoppeld wilt worden.
- Rollen: De rol Beide biedt de flexibiliteit om zowel als passagier als als chauffeur te kunnen worden toegewezen. Als u de rol Chauffeur of Beide hebt geselecteerd, dan kunt u opties instellen voor maximale omleiding en toewijzing om uw rit zo gemakkelijk mogelijk te maken.
- Maximale omleiding: Om als chauffeur lange omleidingen te voorkomen bij het ophalen of afzetten van passagiers, kunt u het aantal minuten instellen dat u bereid bent om om te rijden. Het toegestane minimum is 3 minuten, het maximum is 99 en de standaardwaarde is 8. AlsTwoGo meerdere carpoolritten voor u vindt, krijgt u natuurlijk de carpoolrit met de kleinste omleiding aangeboden.
- Toewijzingsvoorkeuren: U kunt de balans bepalen tussen het aantal mogelijke toewijzingen en het beperken van het aantal, de duur en de locatie van de tussenstops die u bereid bent te maken.
  • Geblokkeerde personen: Stel in met welke mensen u liever niet samen reist.

Uw voorkeurslocaties definiëren

Op het scherm Opgeslagen locaties kunt u locaties voor het vertrekpunt en de bestemming van uw reizen selecteren of creëren. Zo hoeft u het volledige adres niet telkens opnieuw in te voeren als u een ritaanvraag creëert.

Uw ritaanvragen creëren en beheren

Als u aan een carpoolrit wilt deelnemen, moet u eerst een ritaanvraag creëren om de tijd, de locaties, de route en uw reisvoorkeuren op te geven. Of u kunt zoeken naar en deelnemen aan bestaande ritten (indien beschikbaar). U kunt uw ritaanvragen beheren in de webapplicatie, mobiele apps of via uw agenda.

Uw ritten vanuit het dashboard openen

Het Dashboard geeft uw volgende ritten weer en maakt het mogelijk om snel een ritaanvraag te creëren.

Zoeken naar en deelnemen aan bestaande ritten

Om deel te nemen aan een bestaande rit, gebruikt u de functie Zoeken om de locatie en het tijdstip aan te duiden voor de rit waaraan u wilt deelnemen.

Alternatieven voor niet-toegewezen ritten zoeken

Als TwoGo geen exacte toewijzing kan vinden voor de rit die u aanvroeg, bestaat de mogelijkheid om (indien beschikbaar) een gelijkaardig alternatief voorstel te selecteren als u kleine aanpassingen aan uw oorspronkelijke ritaanvraag accepteert. Als er alternatieven zoals openbaar vervoer of bedrijfsshuttles beschikbaar zijn, kunt u deze ook bekijken.

Gebruik het rittentijdschema om de volgende ritten in een oogopslag te zien

TwoGo biedt een interactief rittentijdschema aan met lijsten van de volgende vertrekkende en aankomende carpoolritten binnen een bepaalde straal van uw locatie. U kunt op eender welke rit klikken om TwoGo te openen en een ritaanvraag te creëren. TwoGo probeert u de meest relevante beschikbare rit toe te wijzen, maar afhankelijk van de beschikbaarheid en uw specifieke criteria is het mogelijk dat dat niet de rit is die u aanklikte in het tijdschema.

Volg andere gebruikers en post ritten in uw community

Als u iemand ‘volgt’ betekent dat dat u de ritten kunt zien die die persoon post voor zijn/haar volgers. U krijgt een melding en kunt kiezen of u met hem of haar meerijdt. Geposte ritten verschijnen rechtstreeks op uw Dashboard (en ook via e-mail als u die optie hebt gekozen in Meldingen), waardoor u heel eenvoudig kunt deelnemen aan de rit door op de bijhorende knop ‘Deelnemen’ van die rit te klikken. U beheert wie u volgt via de lijst Gevolgd op het tabblad Volger. OPMERKING: Als u iemand volgt betekent dat niet automatisch dat die persoon u ook volgt. U kunt niet posten naar personen die u volgt als zij u niet volgen.

Ga voor meer informatie naar Hoe kan ik weten wie mij volgt?

Uw account beheren

De volgende instellingen in uw account kunt u op elk moment wijzigen via Instellingen of onder uw naam bovenaan op het scherm:

  • Uw registratiegegevens wijzigen (OPMERKING: Mail naar info@twogo.com om uw e-mailadres of bedrijf (indien van toepassing) te wijzigen.)
  • Uw profielafbeelding uploaden of wijzigen
  • Taal en weergavenotatie wijzigen die worden gebruikt in uw ritaanvragen
  • Sms- en e-mailmeldingen in TwoGo in- of uitschakelen

Verdient punten terwijl u rijdt

TwoGo heeft een puntensysteem met virtuele beloningen die u verdient telkens als u de applicatie gebruikt als chauffeur of passagier. Er worden automatisch punten toegekend voor het creëren van ritaanvragen en het deelnemen aan carpoolritten. Hoe vaker u TwoGo gebruikt, des te meer punten u verdient.

Help mee om de CO2-uitstoot te verlagen

TwoGo berekent de hoeveelheid CO2 die u hebt helpen besparen door te carpoolen. Deze informatie wordt in uw profiel weergegeven, samen met uw punten en het totaal aantal mijlen of kilometers, naargelang van uw gebruikersinstellingen. Zo ziet u hoe u concreet bijdraagt aan een beter milieu door TwoGo te gebruiken.

Veilig en betrouwbaar werken

Houd u bij het gebruik van TwoGo aan onze beveiligingsrichtlijnen met het oog op uw online en fysieke veiligheid.

Aanvullende bronnen

Naast deze documentatie hebben we een serie videotutorials gemaakt over het gebruik van de TwoGo-beheertool.

Ondersteuning

Onze 24/7 ondersteuning staat u bij. U kunt een e-mail sturen naar info@twogo.com of bellen naar onze helpdesk