Contents


Hoe kan ik me bij TwoGo registreren?

Registreer u bij TwoGo op www.twogo.com. Klik op Gratis registreren, voer uw contactgegevens in en volg de instructies in de verificatiemail die u van TwoGo ontvangt.

Wie kan zich registreren?

Iedereen kan zich registreren als privépersoon. Als uw werkgever een licentie heeft voor de service TwoGo kunt u kiezen of u zich wilt registreren als privépersoon of als werknemer. Voor meer informatie over TwoGo klikt u op TwoGo binnen uw organisatie gebruiken op www.twogo.com.

Hoe vraag ik een carpoolrit aan op TwoGo?

U moet zich eerst bij TwoGo registreren en uw e-mailadres verifiëren. U kunt ofwel een ritaanvraag maken ofwel zoeken naar en deelnemen aan een bestaande rit:

  1. Web: Gebruik vanuit het Dashboard de kaart Rit creëren om in te stellen wanneer en hoe vaak u wilt carpoolen, en om de locatiegegevens en een eventuele specifieke route voor de rit te definiëren. Klik op Opslaan. De ritaanvraag is nu toegevoegd als nieuwe kaart op het Dashboard.
  2. Mobiel: Gebruik het scherm Mijn ritten om de datum, tijd en locatiegegevens voor de rit in te stellen. Tik op Creëren.
  3. Agenda: Creëer de ritaanvraag als een vergaderverzoek in uw agenda en verzend dit naar ride@twogo.com.

In de Beknopte handleiding - Ritaanvragen vindt u meer informatie over het creëren van een ritaanvraag.

Waarom moet ik mijn thuisadres opgeven?

Wanneer u zich bij TwoGo registreert, geef u een adres op waar u bij voorkeur wilt worden opgehaald. Als u uw thuisadres niet kenbaar wilt maken, selecteert u een veilige openbare plaats in de buurt. In TwoGo wordt dit adres automatisch omgezet in een locatie met de korte omschrijving HOME. Zo kunt u dit adres snel en eenvoudig in uw ritaanvragen gebruiken en ook voorstellen van TwoGo ontvangen voor mogelijke ritten in de buurt.

Kan ik me registreren zonder telefoonnummer?

U kunt zich registreren zonder telefoonnummer. Bij het creëren van uw eerste ritaanvraag moet u echter een telefoonnummer opgeven, zodat de deelnemers aan de rit u kunnen bereiken en u op de hoogte blijft van de meest recente informatie over uw ritten via sms-meldingen.

Waarom moet ik bij verificatie een personeelsnummer opgeven?

OPMERKING: Dit gelt denkel voor organisaties die een ID aanvragen om hun werknemers te herkennen.

In sommige gevallen laten organisaties hun werknemers toe om te registreren op hun TwoGo-service met een persoonlijk e-mailadres in combinatie met een speciaal uitnodigingstoken, in plaats van met een bedrijfs-e-mailadres. Voor de optie met het privé-e-mailadres kunnen sommige organisaties expliciet om een ID vragen om werknemers te kunnen herkennen tijdens de registratie. In dat geval moet u een geldige referentie invoeren waaruit blijkt dat u bij die organisatie hoort, om uw registratie te voltooien. Als u een werknemer bent, is die referentie uw werknemers-ID.