Contents


Gegevensbeveiliging

Hoe beschermt TwoGo mijn privacy?

Raadpleeg de privacyverklaring van TwoGo voor meer informatie over de bescherming van uw privacy.

Hoe voorkom ik dat anderen mijn carpoolritten in mijn agenda zien?

Agenda-items van TwoGo zijn standaardvergaderverzoeken in uw agenda. Bepaal met de standaardagendafunctie wie toegang heeft tot uw agenda. Antwoorden van TwoGo op uw ritaanvragen worden automatisch als persoonlijk ingesteld.

Waarom is informatie over sommige gebruikers verborgen?

Het betreft hier geanonimiseerde waarden. Als een rapport slechts een kleine set gegevens bevat, moeten we omwille van de gegevensbeveiliging kunnen garanderen dat de anonimiteit gerespecteerd wordt, zelfs als dit afhangt van bijkomende kennis van de gebruiker. Als u bijvoorbeeld statistieken te zien krijgt over een anonieme gebruiker met thuisadres in stad x en u weet dat er maar één collega in stad x woont, kunt u de identiteit van de anonieme gebruiker meteen achterhalen. Daarom worden sommige waarden geanonimiseerd als een rapport gegevens bevat die geldig zijn voor minder dan vijf gebruikers. Ze worden dan vervangen door een reeks asterisk-tekens of blijven gewoon leeg.

Toegangsrechten mobiele apps

Welke toegangsrechten hebben de mobiele apps nodig en waarom?

TwoGo vraagt enkel toegang tot de interfaces die het echt nodig heeft. Bijvoorbeeld om een foto te kunnen uploaden wanneer u dat wilt, of voor de werking van de app, bijvoorbeeld om te bepalen of er een internetverbinding beschikbaar is, want de app moet kunnen communiceren met onze servers om een ritaanvraag te creëren. De privacyrichtlijnen leggen duidelijk en precies vast hoe we omgaan met gebruikersgegevens. We verwerken geen gegevens en geven ze ook niet door. Als we deze richtlijnen niet volgen zou dat contractbreuk zijn, en dat is precies waartegen deze richtlijnen beschermen. Omdat ook ambtenaars TwoGo by SAP gebruiken is de app bovendien onderworpen aan en geslaagd voor strenge tests van verantwoordelijken voor gegevensbeveiliging van de Duitse deelstaten Baden-Württemberg en Hesse.

Welke toegangsrechten heeft de Android-app nodig?

Als u een Android-telefoon versie 6 of recenter hebt, kunt u de toegangsrechten voor de app zelf instellen. Als u in de app bijvoorbeeld een foto van uzelf wilt uploaden, kunt u instellen dat de app op dat moment toegang heeft tot de foto's. Als u de toegangsrechten hebt toegekend, kunt u ze achteraf nog altijd intrekken in de App Manager. Tijdens het installatieproces vraagt TwoGo individueel om alle toegangsrechten, en dwingt u niet om ze per definitie allemaal automatisch toe te kennen. We hebben de Android-versie van TwoGo aangepast aan de nieuwe functies in Android 6, zodat u uw gegevens zo goed mogelijk kunt beheren. De volgende lijst verklaart de toegangsbevoegdheden en voor welke functies ze vereist zijn.

Camera

 1. Foto's en video's (op)nemen:

Nodig om een foto van u of uw auto te kunnen vinden en uploaden naar uw profiel of autodetails.

Contactpersonen

 1. Accounts zoeken op het apparaat / Uw contactpersonen lezen:

Nodig om uw gebruikersgegevens te lezen tijdens de registratie via de app om zo veel mogelijk velden vooraf in te vullen.

Locatie

 1. Toegang tot exacte locatie (gps en netwerk):

Nodig om toegang te krijgen tot de gps-module als u de functie “Mijn locatie delen’” hebt geactiveerd.

Telefoon

 1. Telefoonstatus en identiteit lezen / Rechtstreeks telefoonnummers bellen:

Nodig om de chauffeur/passagier van een carpoolrit te bellen vanuit de TwoGo-app.

Sms

 1. Sms’jes ontvangen:

Nodig om de verificatie van het telefoonnummer in uw gebruikersprofiel te automatiseren (de pincode wordt gelezen van de sms en rechtstreeks in het terugmeldingsveld van de app ingevoerd).

 1. Sms’jes verzenden:

Nodig om een sms’je te sturen naar een chauffeur/passagier van een specifieke rit (bijvoorbeeld “Ik ben 5 minuten later” enz.)

Opslag

 1. De inhoud van uw USB-opslag lezen:

Gebruikt voor telefoons die geen afbeeldingen kunnen bewerken in het geheugen, maar die tijdelijk moeten opslagen op de SD-kaart. Deze afbeeldingen worden na de bewerkingen verwijderd van de kaart.

Meldingen

 1. Pushmeldingen of gegevensupdate als uw gebruikersobjecten in het TwoGo-systeem veranderen (u gebruikt bijvoorbeeld de kalender of de webinterface naast de app), of een rit wordt toegewezen, bijgewerkt of geannuleerd.
 2. Bijkomende meldingen in de volgende gevallen:
  • X minuten voor het rijden
  • Bijwerken van de app
  • Zoeken naar updates voor apparaten die geen Google Cloud Messaging hebben (zoals Amazon Kindle)

Andere mogelijkheden van de app

 1. Trillen bij bewerkingen:

Optioneel trillen bij het creëren, wijzigen of verwijderen van een rit.

 1. Slaapstand verhinderen:

Schakel de slaapstand uit wanneer u de kaart opent om de positie van de chauffeur/passagier te vinden.

 1. Gegevens ontvangen van het internet:

Nodig voor TwoGo om gegevens van www.twogo.com te lezen of schrijven.

 1. Netwerkverbindingen weergeven:

Nodig om te bepalen of de telefoon of tablet internetverbinding heeft. En dus of taken waarvoor servercommunicatie is vereist, kunnen worden uitgevoerd.

 1. Wifiverbindingen weergeven:

Nodig om te bepalen of de telefoon of tablet wifiverbinding heeft. En dus of handelingen die waarvoor servercommunicatie is vereist, kunnen worden uitgevoerd.

 1. Netwerkstatus wijzigen / Wifistatus wijzigen:

Enkel gebruikt voor automatische tests.

 1. Logs lezen:

Nodig voor de SAP Performance Library, die we moeten implementeren als deel van de Performance-productstandaard. De TwoGo-app gebruikt deze toegang niet in livemodus.

Welke toegangsrechten heeft de iOS-app nodig?

Deze toegangsrechten zijn optioneel als u een iPhone of iPad hebt en kunnen op elk moment worden beheerd in de instellingen van uw mobiele apparaat.

Contactpersonen Nodig om chauffeurgegevens op te slaan in het iOS-adresboek. De iOS-app leest nooit gegevens uit het adresboek. De app vraagt toegang tot het adresboek in deze twee gevallen:

 1. Als u na de carpoolrit expliciet de contactgegevens van de chauffeur/passagier wilt gebruiken of opslaan in het adresboek. Voor deze toegang wordt echter bijkomend om toestemming gevraagd.
 2. Wanneer u een adres selecteert kunt u het adresboek expliciet oproepen en de adressen van de contactpersonen selecteren. Voor deze toegang wordt echter ook bijkomend om toestemming gevraagd.

Foto’s Nodig om een afbeelding van de iOS-fotogalerie te uploaden naar uw profiel of autodetails.

Camera Nodig om een foto van u of uw auto te kunnen vinden en uploaden naar uw profiel of autodetails.

Locatiediensten Nodig als u vlak voor de geplande ontmoeting met uw chauffeur/passagier uw huidige locatie wilt delen via gps. Ook nodig als u uw Huidige Locatie wilt delen wanneer u een rit of voorkeurslocatielocatie wilt creëren.

Meldingen Nodig als u pushmeldingen wilt weergeven als een rood symbooltje op het pictogram van de app.