Contents


Hoe kan ik een locatie vinden en van een label voorzien en waarom is dat belangrijk?

Korte omschrijvingen van locaties worden in TwoGo gebruikt als een alias voor een volledig adres. Ze zijn bedoeld om het u gemakkelijk te maken en om te waarborgen dat adressen correct worden ingevoerd wanneer u vanuit een agenda werkt.

Het veld Locatie in het vergaderverzoek biedt beperkte ruimte. Als u volledige adressen steeds opnieuw moet invoeren, kost dat bovendien veel tijd en wordt er gauw een fout gemaakt. Daarom moet u in uw profiel voorkeurslocaties instellen voor adressen die u vaak gebruikt. Vervolgens hoeft u in het vergaderverzoek alleen de korte omschrijvingen voor de relevante locaties te typen als vertrekpunt en bestemming. In TwoGo wordt de korte omschrijving omgezet in het relevante adres en wordt een chauffeur/passagier voor de berekende route toegewezen.

Opmerking: Wanneer de ritaanvraag is toegewezen, is de feitelijke korte omschrijving (bijvoorbeeld HOME) niet voor anderen zichtbaar. Alleen het adres dat aan de korte omschrijving is gekoppeld, wordt weergegeven.

Een voorkeurslocatie creëren:

  1. Web: Selecteer Opgeslagen Locaties en voer op de kaart Voorkeurslocatie creëren de stad, postcode, straatnaam en huisnummer in van de locatie. Selecteer het volledige adres in de lijst suggesties die TwoGo weergeeft. Geef in het veld Korte omschrijving een afgekorte, betekenisvolle naam voor de locatie. Geef in het veld Ontmoetingspunt een korte, duidelijke omschrijving van de exacte locatie waar u de deelnemers aan de rit ontmoet en klik op Opslaan. De nieuwe locatie is nu beschikbaar in uw voorkeurslocaties als nieuwe kaart met de opgegeven korte omschrijving.
  2. Mobiel: Selecteer Locaties en tik op [+], voer de adresgegevens in zoals hierboven beschreven en tik op Creëren.

Hoe creëer ik een locatie die niet door het systeem wordt herkend?

Sommige adressen worden niet herkend door het navigatiesysteem dat in TwoGo wordt gebruikt. Daarom kunt u in de webapplicatie zelf het exacte adres aangeven door het op een kaart te markeren.

Voer in het veld Adres op de kaart Voorkeurslocatie creëren zoveel mogelijk details in en druk op Enter om het adres te gebruiken dat u hebt ingevoerd.
TwoGo plaatst een speld op de kaart om het ingevoerde adres globaal aan te geven. Sleep de speld naar de locatie die volgens u de juiste is. TwoGo plaatst de speld op de meest nabije straat waarnaar navigatie mogelijk is in de buurt van het opgegeven adres en werkt het veld Adres bij.
Om het adres voor de nieuwe speldlocatie te verbeteren, beweegt u de muisaanwijzer over de speld en antwoordt u Ja op de vraag Zijn onze kaartgegevens onjuist?. TwoGo zet automatisch het adres terug dat u oorspronkelijk in het veld Adres had ingevoerd.

TwoGo slaat het adres precies zo op als u hebt ingevoerd, samen met de huidige coördinaten van de markering op de kaart. Deze details zijn voor andere gebruikers in hun vergaderverzoek zichtbaar wanneer zij worden toegewezen aan een rit met deze locatie.

Waarom vindt TwoGo mijn straat niet?

Het volledige adres met huisnummer is vereist zodat chauffeurs hun passagiers kunnen vinden. Als uw adres zelfs met huisnummer niet wordt gevonden, neem dan contact op met info@twogo.com, dan sturen wij het door naar onze kaartaanbieder.

Hoe creëer ik ritaanvragen zonder een korte omschrijving van een locatie te gebruiken?

Als u niet werkt met korte omschrijvingen van locaties, moet u het volledige adres opgeven. Stel de tijd en locatiegegevens voor de ritaanvraag in op de kaart Nieuwe rit (Web) of het scherm Nieuwe rit (mobiel). Geef plaats, postcode, straat en nummer van vertrekpunt en bestemming op en selecteer vervolgens het volledige adres in de lijst met suggesties die in TwoGo wordt weergegeven. Klik (of tik) op Creëren.

TwoGo voegt uw nieuwe ritaanvraag toe als nieuwe kaart op het Dashboard (Web) of als nieuw gegeven in uw lijst Mijn ritten (mobiel).

Waarom toont de landkaartweergave Berlijn als startpunt?

Onze kaartaanbieder initialiseert de kaart in Berlijn. Daarom is het beginscherm Berlijn als u nog geen adres hebt ingevoerd.