Contents


TwoGo biztonsági irányelvek

A TwoGo a TwoGo közösségben való részvételt és a közös utazási lehetőségek megszervezésének kényelmét nyújtja, mindezt számítógépén vagy okostelefonján keresztül pár kattintás által elérhetően. Annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet nyerje ki szolgáltatásunkból, összeállítottunk Önnek egy tippgyűjteményt, hogy a TwoGo alkalmazást nagy biztonsággal használhassa.

Mit tehet a TwoGo biztonságos használata érdekében?

Biztonságos jelszóhasználat

 • Mindenekelőtt a legfontosabb, hogy erős jelszót válasszon, ami különbözik az Ön által a többi fiókjához használtaktól és nem köthető személyes adataihoz.
 • A TwoGo lehetővé teszi a betűk, számok és szimbólumok használatát 50 karakter hosszig, legyen kreatív és találjon egyedi megoldást. Néhány példa arra, hogyan hozza létre a jelszót:
  • Válasszon ki ötletszerűen egy szót, majd cserélje fel a betűit számokra és szimbólumokra: "H@laAD1s"
  • Válasszon ki egy olyan állítást, ami jelent Önnek valamit, vegye el a kezdőbetűit és használjon számokat, szimbólumokat helyette, és kis- és nagybetűk cserélgetésével írja át: "Kedvenc könyvem Harry Potter és a Titkok Kamrája" állítás átalakítható erre: "KkHP&aTK"
  • Hozza a jelszót összefüggésbe kedvenc sportágával: "Edzek az áprilisi Futapest Maratonra" állítás átalakítható erre: "E@04Fm"

Ne használjon közös e-mail fiókot

 • A TwoGo regisztrációhoz használt e-mail fiók az Ön egyedi azonosítója. E-mail címét a fiók tulajdonosának azonosítására használjuk, valamint személyes adatok küldésére Önről és egyazon közös utazásban részt vevő többi utasról.

Tartsa titokban bejelentkezési azonosítóit

 • Ne adja ki e-mail címét vagy jelszavát.
 • Jelszava rejtett, ami azt jelenti, hogy senki nem láthatja, még mi sem.
 • Ha úgy véli, hogy jelszava kitudódhatott, jelentkezzen be a fiókba és állítsa át jelszavát egy újra azonnal.

Jelentkezzen ki miután végzett

 • Ha befejezte a TwoGo alkalmazás használatát, és már nem használja aktívan, jelentkezzen ki a programból. Ezután is kapni fogja az utazásaihoz kapcsolódó értesítőket és frissítéseket e-mailben vagy SMS-ben (ha bejelölte ezt a lehetőséget és hitelesített telefonszámot hozzá).
 • A kijelentkezés különösen fontos, ha közös számítógépet használ. Ebben az esetben ne használja a Bejelentkezve marad funkciót (ha van ilyen a telephelyén).

Tartsa az eszközt biztonságos helyen

 • Korlátozza a számítógépéhez vagy mobiltelefonjához való hozzáférést.
 • Zárolja készülékét vagy a képernyőt: Ha befejezte a számítógép vagy a telefon használatát, jelszóval vagy PIN-kóddal zárolja képernyőjét. További védelmi szintet biztosít, ha automatikus zárolást állít be készülékén a készenléti állapotra váltáskor.

Mit tehet azért, hogy biztonságosan utazzon a TwoGo használatával?

Adatai és eszközei biztonságban tartásához hasonlóan fontos, hogy amikor a TwoGo használatával utazik, ügyeljen testi biztonságára is.

Válasszon biztonságos és kényelmes beszállási és kiszállási helyeket

 • Személyes biztonsága érdekében a be- és kiszállási helyek éjszaka is jól kivilágított köztereken adja meg, amely védelmet nyújt az időjárási viszontagságoktól és nem elhagyatott.
 • Gondoskodjon róla, hogy a be- és kiszállási pontok a sofőrök számára is biztonságos és kényelmes megállóhelyek legyenek.

Használjon alternatív címet, ha nem szeretné megadni a lakcímét.

 • A TwoGo létrehoz egy alapértelmezett helyet, amelyet OTTHON néven azonosít a regisztráció során megadott cím alapján. Ha nem szeretné megadni a lakcímét, válasszon helyette egy köztéri címet, pl. buszmegállót vagy kereszteződést.

Mit tesz a TwoGo az Ön adatai védelme érdekében?

Természetesen a TwoGo szolgáltatás elérése titkosított úton történik, ez védelmet jelent a teljes adatcsere-forgalom során az illetéktelenekkel szemben. A TwoGo webcímének https kezdete jelzi a titkosított elérést és a biztonságos összeköttetést.

A TwoGo tiszteletben tartja személyes adatait. Adatvédelemmel kapcsolatos további információkért tekintse át a TwoGo Adatvédelmi nyilatkozatát.