Contents


Gyors útmutató - Utazási szándékok

Közös utazásban való részvételhez először utazási szándék létrehozása szükséges, a következők megadásával: időpont,#PERMREF: indulási és érkezési pont, valamint ingázás beállításai.

Utazópartner megtalálása

Amikor a rendszer egyezést talál, a TwoGo:

 • Visszaigazolást küld a találkozó-kezdeményezésről, az egyeztetett utazás pontos indulási és érkezési idejének megjelölésével.
 • Frissíti utazási szándék kártyáját, amelyen szerepelnek az egyeztetett utazás adatai. Az utazás részleteinek megtekintéséhez (beleértve a be- és kiszállási helyeket, az utazás résztvevőit stb.) kattintson a következőre: user.quickguide.itinerary.png.
 • SMS-t küld, ha az utazásra a következő 24 órán belül kerül sor (és ha regisztrálta mobiltelefonját, valamint ha bekapcsolta a TwoGo SMS-értesítés funkciót).

Alternatívák keresése találat hiányában

Amennyiben a TwoGo nem talál Önnek partnert a megadott paramétereknek megfelelően, lehetősége van hasonló alternatív javaslat keresésére (ahol lehetséges), ha az eredeti utazási szándékához képest kisebb módosítások elfogadhatók az Ön számára.

Feladatok

Utazási szándékok létrehozása

A TwoGo kétféle módot kínál az utazási szándék létrehozására. Létezik egy egyszerűsített Chat-mód, amely lépésről lépésre végigvezeti önt a folyamaton, illetve egy speciális beállítási mód azoknak a felhasználóknak, akik jobban ismerik a folyamatot. Ön bármikor válthat a két mód között, ha hosszan megnyomja a + ikont az utazási szándék létrehozásához és a Chat vagy a Speciális beállítások kiválasztásához.

A kezdő felhasználókat és azokat, akinek még nincs utazásuk a rendszerben, automatikusan az egyszerűsített módra irányítjuk, amikor elkezdenek létrehozni egy új utazási szándékot. Új utazási szándék létrehozásához egyszerűen kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

Új utazási szándék létrehozásához Speciális beállítások módban így járjon el:

 1. (Opcionális) Válassza ki, hogy az adott utazás során sofőr, utas vagy bármelyik szeretne-e lenni. Ez a beállítás felülírja az Utazási preferenciák kártyán beállított ingázási preferenciákat.
 2. Válassza ki az Utazás létrehozása opciót, majd pedig az Új utazás mint kártyát.
 3. Annak beállításához, hogy mikor és milyen gyakran szeretné megosztani utazását, kattintson az Ismétel opció melletti legördülő nyilra, és válasszon az alábbiak közül:
  • Egyszeri utazás kiválasztásához kattintson a Soha opcióra.
  • Amennyiben egy adott napról vagy napokról van szó, kattintson a Nap szerint opcióra, és válassza ki a megfelelő dátumot vagy dátumokat.
  • Heti gyakoriságú utazások esetén kattintson a Hetente opcióra, majd válassza ki:
   • Azokat a napokat, amelyeken minden héten utazni kíván.
   • Az ismétlődő időszak kezdő és záró dátumát.

MEGJEGYZÉS: Nagyobb időszakot átfogó ismétlődési opciókhoz (például minden hónap 3-án) javasoljuk, hogy a naptárán keresztül állítsa be utazási szándékát.

 1. Az Indulási és Érkezési mezőkön adja meg a szükséges címet vagy a hely rövid nevét, és a megjelenő javaslatokból válassza ki a pontos címet. A TwoGo megjeleníti az útvonalat a térképen.
 2. (Opcionális) Ha azt jelölte meg, hogy sofőr vagy bármelyik szerepet szeretné betölteni, testreszabhatja az útvonalat, amennyiben másik útvonalat kíván előnyben részesíteni, mint amelyet a TwoGo automatikus útvonaltervezője kiszámít Önnek.

FIGYELEM: Ha később átvált a Csak utas szerepre, a rendszer nem veszi figyelembe az utazáshoz megadott egyedi beállításait.

 1. Adja meg a lehető legkorábbi indulási időt, valamint a lehető legkésőbbi érkezési időt.
 2. (Opcionális) Állítsa be az utazás típusát:
  • Oda- és visszautazás esetében jelölje ki az Átalakítás oda-vissza utazásra jelölőmezőt.
  • Üzleti utazásnál jelölje ki az Üzleti utazás jelölőmezőt. MEGJEGYZÉS: Ezzel az opcióval le lehet szűkíteni a találatokat a munkatársakra vagy egy adott csoport-ra a vállalatán belül.
 3. (Opcionális) Ha ön a Sofőr vagy a Bármelyik szerepet választja, megadhat preferenciákat egyetlen utazásra is. Kattintson a Sofőr beállításainak megjelenítése funkcióra az Utazási preferenciák megnyitásához, ahol megadhat csak az adott utazásra vonatkozó preferenciákat. Az utazásspecifikus beállítások mellett, itt választhatja ki a használni kívánt gépjárművet.
  • Saját gépjárműve kiválasztásához, kattintson a Gépjármű funkcióra a legördülő listában, és válassza ki a TwoGo-ra regisztrált gépjárművek listájából.
  • Ha még egyetlen gépjárművet sem regisztrált a TwoGo-ra, választhatja a Saját gépjármű hozzáadása funkciót. Az utazási szándék mentése utána a rendszer automatikusan felkéri saját autója TwoGo-n történő regisztrálására.
  • Ha olyan gépjárművet fog vezeti, amit általában nem használ, például egy bérelt gépjárművet, válassza a Ideiglenes jármű (bérelt autó) funkciót, és adjon meg olyan alapadatokat, mint a szín, és ha lehetséges, a rendszám.
  • Ha vállalata rendelkezik közös használatú gépjárművek flottájával, és ez a funkció konfigurálva van a TwoGo-n, választhatja a Közös használatú jármű igénylése funkciót. Közös használatú gépjárművek csak oda-vissza úthoz állnak rendelkezésre, és csak olyan felhasználók használhatják őket, akik a Bármelyik szerepet választották. Ezért, ha a Közös használatú jármű igénylése funkciót választja, akkor az utazási preferenciák megfelelően módosulnak automatikusan. Ha egyszer a megfelelő jármű önhöz van rendelve, ennek részletei normál járműként megjelennek az utazási szándékában.

MEGJEGYZÉS: Az utazási szándék elmentése után várni kell egy kicsit a közös használatú gépjármű hozzárendelésére, eleinte nem fogja látni a közös használatú gépjármű részleteit. Kicsit később érdemes megnézni az Utazási preferenciák kártyát, hogy milyen közös használatú gépjármű lett hozzárendelve.
Jó tudni, hogy ha egy adminisztrátor eltávolítja a közös használatú gépjárművet, például valamilyen hirtelen műszaki hiba miatt, akkor csak abban az esetben küld értesítést a rendszer arról, hogy a közös használatú gépjármű a továbbiakban nem áll rendelkezésre, ha a TwoGo alkalmazásban konfigurálta, hogy a rendszer küldjön értekezletkérelmet a választott naptáralkalmazásba. Ha csak az SMS értesítéseket aktiválta, akkor nem fog kapni semmilyen értesítést. Ezért a tervezett indulás előtt néhány órával érdemes ránézni az Utazási preferenciák kártyára, hogy az adott közös használatú gépjármű még hozzá van-e rendelve. Ha megszűnt a közös használatú gépjármű hozzárendelés, akkor törölni kell az utazási szándékot, és újat kell létrehozni az utazáshoz.

 1. Adja meg a szabad ülések számát a kocsiban, amelyeket más felhasználók igénybe vehetnek. Jó tudni, hogy a Szabad ülések mező az ön által már elfoglalt ülésen kívüli, mások számára elérhető ülések számát jelenti. Például, ha van egy összesen ötüléses kocsi, akkor a szabad ülések számánál a 4-et érdemes megadni.
 2. Kattintson a Mentés gombra.

A TwoGo új kártyaként hozzáadja új utazási szándékát az Irányítópult képernyőhöz. Az utazások időrendi sorrendben történő megtekintéséhez használja a görgetősávot, amennyiben szükséges. Ismétlődő utazási szándék esetén az Irányítópult lap megjeleníti a következő hét napra beállított utazási szándékokat. Az Ismétlődés kártyán (az Irányítópulton lévő utolsó kártyán) az ismétlődő utazási sorozatai áttekintését is megnézheti.
Amennyiben nem iratkozott le a TwoGo visszaigazolásairól, a TwoGo visszaigazolás céljából találkozókezdeményezést küld az Ön által létrehozott utazási szándékkal kapcsolatban. A találkozó-kezdeményezés zárolást hoz létre a naptárban a megadott legkorábbi indulási időtől a legkésőbbi érkezési időig.

Meglévő utazások keresése és csatlakozás

 1. Válassza: Keresés.
 2. Az Innen és Ide mezőkben adja meg az indulási vagy érkezési címet (legalább az egyiket). Adja meg a címet vagy a helység rövid nevét és válassza ki a pontos címet a megjelenő javaslatok közül.
 3. Állítsa be az érkezés, illetve indulás idejét, használja a lefelé nyilat a kiválasztáshoz.
 4. Válassza ki, hogy az adott utazás során sofőr, utas vagy bármelyik szeretne-e lenni.
 5. Kattintson a Keresés gombra. A TwoGo megjeleníti a rendelkezésre álló utazások listáját.
 6. Ha valamelyik utazás megfelel önnek, kattintson a közvetlenül mellette található Csatlakozás opcióra. Az utazási egyeztetése automatikusan történik. A TwoGo új kártyaként hozzáadja az új utazási találatot az Irányítópult képernyőhöz.
 7. Ha épp nem áll rendelkezésre megfelelő utazás, elmentheti keresését utazási szándékként:
  • Kattintson a megfelelő Utazás létrehozása mint opcióra. A TwoGo megjeleníti utazási szándékát és lehetőséget nyújt bármilyen módosításra.
  • Kattintson a Mentés gombra.

Alternatívák keresése találat hiányában

Ha a TwoGo nem talál pontos találatot az utazási szándékának megfelelően, adott esetben lehetnek hasonló találatok, az eredeti utazási beállításokhoz képest apróbb módosításokkal. Az alternatívák listája megtekinthető a webes alkalmazásban vagy e-mail értesítőben (amennyiben nem iratkozott le erről a szolgáltatásról).

 1. Elérhető alternatívák ellenőrzése találat hiányában:
  • Web: Az Irányítópult menüben kattintson a találatot nem adó utazási szándékra. Amennyiben a TwoGo talál hasonló alternatívákat, felajánlja az alternatív utazási beállítások listáját.
  • E-mail: A TwoGo automatikus e-mail értesítést küld a Hasonló utazási találatok hivatkozáson keresztül. Kattintson a Hasonló találatok megtekintése opcióra.
 2. Válassza ki a preferált javaslatot, majd kattintson a Módosítás gombra. A TwoGo frissíti utazási szándék kártyáját, amelyen szerepelnek az egyeztetett utazás új adatai.

Saját utazási szándékok megtekintése

Az összes létrehozott saját jövőbeli utazási szándék felsorolása, akár egyeztetett, akár nem, az Irányítópult lapon jelenik meg, időrendi sorrendben. Ismétlődő utazási szándék esetén az Irányítópult lap megjeleníti a következő hét napra beállított utazási szándékokat. Az Ismétlődés kártyán (az Irányítópulton lévő utolsó kártyán) az ismétlődő utazási sorozatai áttekintését is megnézheti.

Utazási szándékok módosítása

Módosíthatja utazási szándékánál a szerepet, a helyet, időpontot, útvonalat, valamint az ingázási preferenciáit.

MEGJEGYZÉS: Ha a naptárán keresztül létrehozott utazási szándékot szerkeszt vagy töröl, ez következetlenségekhez vezethet a naptárában, mivel a naptári bejegyzés nem lesz aktualizálva.

 1. Az Irányítópulton válassza ki az utazási szándékot, majd kattintson a következőre: user.quickguide.editride_green.png.
 2. Az Utazás feldolgozása kártyáján állítsa be a kívánt módosításokat az időpontot, helyszínt, útvonalat, illetve az ingázási preferenciákat illetően.
 3. Kattintson a Frissítés gombra.

Ismétlődő utazási szándékok módosítása

A szerepet, helyet, időpontot, útvonalat és ingázási preferenciáit ismétlődő utazási szándékainál us módosíthatja, az összes ismétlődésre vagy egy bizonyos utazásra vonatkozóan egyaránt.

MEGJEGYZÉS: Ha a naptárán keresztül létrehozott utazási szándékot szerkeszt vagy töröl, ez következetlenségekhez vezethet a naptárában, mivel a naptári bejegyzés nem lesz aktualizálva.

 1. Az Irányítópulton válassza ki a módosítani kívánt ismétlődő utazási szándékot, majd kattintson a következőre: user.quickguide.editride_green.png.
  • Egy adott utazás esetén válassza ki a megfelelő utazási kártyát.
  • Egy teljes sorozat esetén válassza ki az utazást az Ismétlődés kártyán, ez az utolsó kártya az Irányítópulton
 2. Ha egy utazási alkalmat válaszott ki, adja meg, hogy egy ismétlődő utazás adott alkalmát szeretné-e módosítani, vagy az egész sorozatot.
 3. Az Utazás feldolgozása kártyáján állítsa be a kívánt módosításokat az időpontot, helyszínt, útvonalat, illetve az ingázási preferenciákat illetően.
 4. Kattintson a Frissítés gombra.

Az útvonal manuális beállítása és módosítása

FIGYELEM: Amennyiben később szerepét Csak utasra módosítja, vagy visszatér a TwoGo által javasolt útvonalhoz, a testre szabott beállításokat a rendszer figyelmen kívül hagyja.

A TwoGo által megadott automatikus útvonal módosítása:

 1. Az Új utazás mint kártyán mozgassa az egeret a hely felett, ahol el szeretne térni a javasolt útvonaltól, amíg egy fekete kör meg nem jelenik, majd húzza a kívánt útirányra. A TwoGo egy szürke jelölőt helyez a pozícióhoz legközelebb eső utcára. Ha nem ezt a pozíciót akarta megadni, körülmozgathatja a jelölőt.
 2. Kattintson a Mentés opcióra, amennyiben új utazási szándékról van szó, vagy pedig a Frissítés opcióra, amennyiben meglévő utazási szándékot módosít.

Egy előzőleg már testreszabott útvonal módosítása:

 1. Az Irányítópulton válassza ki az utazási szándékot, majd kattintson a következőre: user.quickguide.editride_green.png.
 2. Az útvonal pontosabb meghatározása érdekében húzza a szürke jelölőket a preferált új pozíciókba, vagy szükség esetén adjon hozzá új jelölőket. Szükségtelen jelölő eltávolításához válassza ki az adott jelölőt, majd kattintson az Eltávolítás opcióra.
 3. Kattintson a Frissítés gombra.

A TwoGo által javasolt útvonal visszaállítása:

 1. Az Irányítópulton válassza ki az utazási szándékot, majd kattintson a következőre: user.quickguide.editride_green.png.
 2. Testreszabott útvonalán kattintson valamelyik szürke jelölőre, majd kattintson az Eltávolítás lehetőségre. Ismételje meg az összes jelölőnél.
 3. Kattintson a Frissítés gombra.

Testre szabott útvonal újbóli felhasználása a naptárában:

Amennyiben beállít egy testreszabott útvonalat adott helyek között a webes alkalmazásban, akkor a TwoGo automatikusan felhasználja ezt az útvonalat, amikor Ön az adott helyek közti utazási szándékot hoz létre a naptárában.

Utazási szándékok törlése

MEGJEGYZÉS: Ha a naptárán keresztül létrehozott utazási szándékot szerkeszt vagy töröl, ez következetlenségekhez vezethet a naptárában, mivel a naptári bejegyzés nem lesz aktualizálva.

Az Irányítópulton válassza ki az utazási szándékot, majd kattintson a következőre: user.quickguide.trashcan.png.

Ismétlődő utazási szándékok törlése

 1. Az Irányítópulton válassza ki a törölni kívánt ismétlődő utazási szándékot, majd kattintson a következőre: user.quickguide.trashcan.png.
  • Egy adott utazás esetén válassza ki a megfelelő utazási kártyát.
  • Egy teljes sorozat esetén válassza ki az utazást az Ismétlődés kártyán, ez az utolsó kártya az Irányítópulton
 2. Ha egy utazási alkalmat válaszott ki, adja meg, hogy egy ismétlődő utazás adott alkalmát szeretné-e törölni, vagy az egész sorozatot.

Lásd még:

Gyors útmutató – A TwoGo használata a naptárral.