Contents


Gyors útmutató - Helyek

Egy helyet jellemzően a teljes cím és a hozzárendelt rövid név definiál. Azonban előfordulhat, hogy a rendszer nem ismeri fel a címet pontosan, ilyenkor elmentheti a térképhivatkozást is hozzá. A TwoGo-ban beállíthat helyeket, így nem kell teljes címeket beírnia minden alkalommal, amikor létrehoz egy utazási szándékot.

HOME hely

A TwoGo-ba való regisztrálásakor a rendszer az ön otthoni címét automatikusan HOME rövid elnevezésű hellyé konvertálja. Így gyors és egyszerű lesz ennek a címnek a használata az utazási szándékaiban.
MEGJEGYZÉS: A HOME hely nem törölhető, nem nevezhető át, viszont szerkeszthető a cím, amire vonatkozik.

WORK hely

Ha rendszeresen utazik egy bizonyos címre, állítsa be helyként, és adja neki a WORK speciális rövid nevet. Ezt a nevet a TwoGo rendszer rendszeres ingázási címként menti, és lehetővé teszi, hogy gyorsan újra beállíthassa utazási szándékként a HOME és a WORK helyek közötti ingázáshoz.

A WORK névvel történő helylétrehozás előnyei:

 • Célzott közös utazási javaslatokat fog kapni az ingázáshoz: Amennyiben feliratkozik a TwoGo közös utazási javaslatok szolgáltatására, csak az OTTHON és MUNKAHELY pont közötti potenciális utazási javaslatokat kapja meg.
 • Testreszabott ingázási útvonalak újbóli használata a naptárban: Ha a webes alkalmazásban személyre szabott útvonalat állít be az OTTHON és a MUNKAHELY vagy bármely két kedvenc hely között (pl. EDZÉS - MOZI), a TwoGo automatikusan ezt az útvonalat fogja használni, ha később utazási szándékot hoz létre naptárában e helyek között.

Helyek használata utazási szándékok létrehozásakor naptár segítségével

Egy utazási szándék naptárral történő létrehozásához először meg kell adnia vagy létre kell hoznia az indulási és az érkezési címhez rendelt helyeket a TwoGo webes alkalmazásban. A naptárban mindig a helyek rövid nevére fog hivatkozni.

Helytípusok

A helyek felsorolása a Helyek oldalon található és az alábbiak szerint vannak csoportosítva:

 • Kedvenc: ön által beállított helyek
 • Előre definiált: a TwoGo által beállított és általánosan elérhetővé tett helyek

Feladatok

Helyek létrehozása

 1. Válassza a következőt: Helyek.
 2. A Kedvenc hely létrehozása kártyán adjon meg minden lehetséges címdatot (város, irányítószám, utcanév és házszám).
 3. A javaslati listából válassza ki a címet, vagy ha nem elérhető, akkor nyomja le az Enter billentyűt a Cím mezőben megadott cím használatához. A TwoGo egy jelölőt helyez a térképre, hogy hozzávetőlegesen jelezze a megadott címet.
 4. Húzza a jelölőt a megfelelő helyre, ha szükséges. A TwoGo frissíti a Cím mezőt, ha elmozdítja a jelölőt.
 5. Ha a rendszer nem ismeri fel megfelelően a címet, ön manuálisan is megadhatja:
  • Helyezze a kurzort a jelölőre és kattintson az Igen gombra a Helytelenek a térkép adatai? feliratnál.
  • A Cím mezőben adja meg az összes szükséges címet.
  • Kattintson ide: user.quickguide.re-link.png, és kapcsolja össze a megadott címet a jelölő által a térképen jelzett címmel.
  • A frissített javaslatlistáról válassza ki a megadott címet. A TwoGo ráhelyezi a jelölőt az ön által megadott helyhez legközelebb eső és navigációval elérhető utcára.
 6. A Rövid név mezőbe írjon be a megadott címhez egy kifejező rövid nevet.
 7. (opcionális) A Találkozási pont mezőben adjon meg egy rövid, hasznos leírást annak a pontos helyszínnek a meghatározására, ahol találkozni fog az útitársaival. Például: "Találkozzunk a biztonsági kapu melletti postaládánál".
 8. Kattintson a Mentés gombra. A TwoGo új kártyaként hozzáadja az új helyet. A mentett helyekben való navigáláshoz használja a görgetés funkciót.

Helyek módosítása

Csak a saját maga által létrehozott helyeket szerkesztheti. Ezek kedvenc helyként lesznek felsorolva.

 1. Válassza ki a menüből az Elmentett helyek feliratot, használja a nyilakat a módosítandó hely kiválasztásához, majd kattintson a(z) user.quickguide.edit.pngfunkcióra.
 2. Végezze el a cím, találkozási pont és rövid név módosításait, majd kattintson a Mentés funkcióra.. A kedvenc helyek módosított adatai ekkortól kezdve az ön által létrehozott utazási szándékokban is érvényesek lesznek. A rendszer nem végez visszamenőleges módosítást.

Helyek keresése

Az utazási szándékokban való felhasználáshoz rákereshet egy adott helyre vagy tetszőleges címekre:

 1. Az Irányítópult-ról válassza az Utazás létrehozása kártyát.
 2. Az Innen és Ide mezőkbe gépelje be a helység vagy a cím első betűit, majd válassza ki a pontos helyet a javaslati listából. A TwoGo kijelöli a címet a térképen.

Helyek törlése

MEGJEGYZÉS: Az előre definiált és a OTTHON, illetve MUNKAHELY megnevezésű helyet nem lehet törölni.

 • Válassza ki a menüből a Elmentett helyek feliratot, használja a nyilakat a törlendő hely kiválasztásához, majd kattintson a(z) user.quickguide.trashcan.pngfunkcióra.