Contents


TwoGo kezdő lépések

Regisztrációját követően a TwoGo használata gyors és egyszerű. Csak állítsa be utazási opcióit, hozza létre utazási szándékait, majd hagyja, hogy a TwoGo megtalálja Önnek a közös utazásokat.

Utazási opciók beállítása

Utazási szándék létrehozásához és a megfelelő találatok valószínűségének növeléséhez azt javasoljuk, hogy előtte állítsa be az ingázási preferenciáit. Időt takaríthat meg utazási szándékainak létrehozásánál, amennyiben kiválasztja vagy létrehozza a rendszeres utazásai kiindulási és végpontjaként használt helyeket.

Állítsa be ingázási preferenciáit

A képernyő tetején a neve alatt használja az Utazási preferenciák és Letiltott személyek kártyát az összes ön által létrehozott utazási szándék preferenciáinak beállításaihoz

  • Utazási preferenciák: Állítsa be, hogy utasként vagy sofőrként szeretne találatokat, a sofőrspecifikus preferenciákat és, hogy melyik TwoGo felhasználói csoporttal szeretne közös találatokat kapni.
- Szerepek: A Bármelyik szerep rugalmassá teszi az ön útitársként vagy sofőrként való egyeztetését. Ha a Sofőr vagy a Bármelyik szerepet választja, beállíthatja a kerülővel és a kiválasztással kapcsolatos preferenciáit, hogy utazása a lehető legkényelmesebb legyen.
- Maximális kerülő: Az utasok begyűjtése vagy kirakása miatti hosszú kerülők elkerülése érdekében önnek sofőrként lehetősége van, hogy beállítsa, hány perc kerülőt tud tolerálni. A minimális megengedett érték 3 perc, a maximális 99 perc, az alapértelmezett pedig 8 perc. Ha a TwoGo több közös utazási lehetőséget talál, természetesen a legkisebb kerülővel járó lehetőséget kínálja fel Önnek.
- Kiválasztási preferenciák: Eldöntheti, melyik az az opció, amely az ön számára megteremti az egyensúlyt a lehető legnagyobb számú találat és a többi utas miatti megállások számának, hosszának és helyének korlátozása között.
  • Letiltott személyek: Adja meg azoknak a személyeknek a nevét, akikkel nem szeretne együtt utazni.

Állítsa be a kedvenc helyeit.

A Mentett helyek képen kiválaszthatja vagy létrehozhatja az utazások indulási és érkezési helyét, így nem kell minden egyes utazási szándék létrehozásánál a teljes címet begépelnie.

Utazási szándékok létrehozása és kezelése

Egy közös utazásban való részvételhez először létre kell hoznia egy utazási szándékot, ahol megadja a pontos időt, helyet, útvonalat és az ingázási preferenciákat. Alternatívaként rákereshet már meglévő utazásokra és csatlakozhat hozzájuk (amennyiben rendelkezésre áll). Utazási szándékait a webalkalmazásban, mobilalkalmazásokban vagy a naptár alkalmazásban kezelheti.

Utazások elérése az irányítópultról

Az Irányítópult megjeleníti a közelgő utazásokat és gyors hozzáférést biztosít az utazási szándék létrehozásához.

Meglévő utazások keresése és csatlakozás

Ha egy már meglévő utazáshoz szeretne csatlakozni, használja a Keresés funkciót az utazás helyének és idejének megadásához..

Alternatívák keresése, ha nincs találat

Amennyiben a TwoGo nem talál Önnek partnert a megadott paramétereknek megfelelően, lehetősége van hasonló alternatív javaslat keresésére (ahol lehetséges), ha az eredeti utazási szándékához képest kisebb módosítások elfogadhatók az Ön számára. Ezenkívül – ha vannak – a tömegközlekedési és vállalati ingázási alternatívákat is megtekintheti.

A közelgő utazások áttekintésére használja az utazástervezőt

A TwoGo interaktív utazástervezője megjeleníti azoknak a közelgő utazásoknak a listáját, amelyek indulási vagy érkezési helye az ön telephelyétől egy megadott sugáron belül található. Rákattintva egy tetszőleges utazásra megnyithatja a TwoGo-t és létrehozhat egy utazási szándékot. A TwoGo megpróbálja megtalálni a legmegfelelőbbet a rendelkezésre álló utazások közül, de az elérhetőségtől és az ön speciális kritériumaitól függően ez eltérhet attól, amelyre a tervezőben rákattintott.

Más felhasználók követése, és utazások közzététele a közösség számára

Követni valakit annyit jelent, mint látni az általa a követői számára közzétett utazásokat. Ilyenkor Ön értesítést kap, és lehetősége nyílik rá, hogy csatlakozzon az utazáshoz. A közzétett utazások közvetlenül az Irányítópulton jelennek meg (valamint ha beállította ezt az opciót az Értesítések alatt, akkor e-mailben is megkapja őket), ahol lehetősége van csatlakozni az Önt érdeklő utazáshoz az adott utazásra vonatkozó csatlakozási lehetőségre kattintva. A Követő regiszterkártya Követettek listáján kezelheti azt, hogy kit követ. MEGJEGYZÉS: Valakinek a követése nem kölcsönös. Az Ön által követett személyek számára nem tehet közzé utazást anélkül, hogy az illetők is követnék Önt.

További információért lásd: Honnan tudhatom, hogy ki követ engem?

Fiókkezelés

A fiókjában bármikor módosíthatja a beállításokat a Beállítások menüben, vagy a saját neve alatt a képernyő tetején:

  • Módosítsa regisztrációs információit (FIGYELEM: Ha szeretné megváltoztani e-mail címét vagy szervezetét (ha van), kérjük, írjon a következő címre: info@twogo.com
  • Profilkép feltöltése és módosítása
  • Utazási szándékoknál használt nyelv és megjelenítési formátum módosítása
  • TwoGo SMS és e-mail értesítések be- és kikapcsolása

Gyűjtsön pontokat az utazással

A TwoGóban van egy virtuális jutalmakat tartalmazó pontrendszer, amelyben pontokat kap minden alkalommal, amikor sofőrként vagy utasként használja az alkalmazást. Automatikusan jár a pont utazási szándék létrehozásáért és telekocsis utazásban való részvételért. Minél több az interakció, annál több a pont.

Segítsen a CO2-kibocsátás csökkentésében!

A TwoGo kiszámolja, az utazásmegosztással mennyivel járult hozzá a CO2-kibocsátás csökkentéséhez. Ez az információ a beállításaitól függően megjelenik a profiljában is, a pontjaival és a mérföldjeivel, illetve kilométereivel együtt. Ez valódi betekintést nyújt abba, hogy mennyit tesz Ön a környezetért a TwoGo használatával.

Biztonságvédelem

Virtuális és fizikai biztonsága érdekében a TwoGo használata során tartsa be biztonsági irányelveinket.

Kiegészítő források

E dokumentáció kiegészítéseként létrehoztunk egy oktatóvideó-sorozatot a TwoGo adminisztrációs eszköz használatáról.

Támogatás

24/7 támogatási szolgáltatásunk segít önnek. Küldjön e-mailt az info@twogo.com e-mail-címre, vagy hívja helpdeskünket.