Contents


TwoGo-integráció a Concurhoz

Ha munkaadója lehetővé teszi, mostantól összekapcsolhatja TwoGo- és Concur-fiókját, így létrehozhat utazásmegosztási lehetőségeket a Concur más felhasználóinak, és kaphat is tőlük ilyeneket. Ahelyett például, hogy taxival, egyedül menne ki a repülőtérre, utazhat közösen valakivel, akinek a repülőgépe hasonló időpontban indul. Ezzel nemcsak pénzt takarít meg magának és a cégnek, hanem kiváló lehetőséget is jelent lehetséges üzleti partnerek, vagy akár új barátok megismerésére. A környezettudatos személyek számára a telekocsizás további előnye a szénlábnyom csökkentése.

A TwoGo integrálásának több egyszerű módja is van, melyek mindegyikével foglalkozik ez a rövid útmutató.

A TwoGo integrálásának kezdő lépései

A TwoGo- és a Concur-fiók összekapcsolása

Miután munkaadója megvásárolta a TwoGo-integrációt, a TwoGo- és a Concur-fiók összekapcsolása könnyen elvégezhető. Először hozzon létre egy TwoGo-fiókot (ha még nem rendelkezik ilyennel). Ezután a következő lehetőségei vannak:

 • A TwoGo alkalmazásban keresse meg a Beállítások menüt, válassza ki a Concur lehetőséget, majd kövesse az utasításokat.
 • Nyissa meg a Concur App Centert, és keresse meg a TwoGo alkalmazást. A Connections részben válassza ki a TwoGo alkalmazást. Kattintson a Log in to Connect lehetőségre, jelentkezzen be, majd kövesse az utasításokat.

Másik lehetőségként – ha munkaadója aktiválta ezt az opciót – a TwoGo automatikusan küldhet meghívót, ha talál az utazási tervének megfelelő utazást:

 1. A megszokott módon hozzon létre utazási tervet a Concurban.
 2. A TwoGo automatikusan elkezd egyező TwoGo-fiókot keresni:
  • Ha a TwoGo alkalmazásban regisztrált e-mail-címe egyezik a Concur szolgáltatásban használt e-mail-címével, a TwoGo pedig talál utazási lehetőséget útitársként, Ön kapni fog egy e-mailt, amely tartalmaz egy meghívót a fiókok összekapcsolására.
  • Ha a TwoGo nem talál egyező e-mail-címet, de talál utazási lehetőséget útitársként, akkor Ön kapni fog egy e-mailt, amely megkéri, hogy a linkre kattintva hozzon létre új TwoGo-fiókot, majd hajtsa végre az összekapcsolást. Ha már rendelkezik TwoGo-fiókkal, amely másik e-mail-címet használ, azt is összekapcsolhatja új fiók létrehozása helyett.
 3. Megjegyzés: Ezt az e-mailt csak akkor kapja meg, ha munkaadója aktiválta ezt a funkciót. Máskülönben a fent leírtak szerint Önnek kell manuálisan végrehajtania a TwoGo-fiók összekapcsolását.

A TwoGo-integráció megszüntetése

Ha nem tetszik Önnek a TwoGo integrációja, bármikor megszüntetheti a fiókok összekapcsolását a TwoGo Beállítások menüjében.

Utazásmegosztási lehetőségek keresése az integrált TwoGo szolgáltatásban

A TwoGo- és a Concur-fiók összekapcsolása után kezdhet utazásmegosztási lehetőségeket keresni. Az integráció jelenleg a következő helyek közti utazásokat támogatja: Megjegyzés: Az OTTHON és MUNKAHELY helyek a TwoGo alkalmazásban megadott otthoni és munkahelyi címekre utalnak. További információt a TwoGo gyors útmutatójában talál. A repülőtér, a szálloda és a vasútállomás helyét a rendszer a Concur-útitervből nyeri ki.

 • OTTHON és a repülőtér
 • MUNKAHELY és a repülőtér
 • OTTHON és a szálloda
 • MUNKAHELY és a szálloda
 • Repülőtér és a szálloda
 • OTTHON és a vasútállomás
 • MUNKAHELY és a vasútállomás
 • Vasútállomás és a szálloda
 • Vasútállomás és a repülőtér

Ha utazása ezen szakaszaihoz szeretne telekocsis lehetőségeket találni, tegye a következőket:

 1. A megszokott módon hozzon létre egy utazási tervet a Concurban, lefoglalva a repülő- és vonatjegyeket, a szállodai szobát stb. A TwoGo automatikusan megkeresi a többi felhasználó egyező utazási szándékait.
 2. Ha talál egyezést, küld Önnek egy e-mailt, amely tartalmazza az utazási szándék létrehozását lehetővé tévő linket. Ha Ön rákattint a linkre, megnyílik a TwoGo alkalmazás, és automatikusan kitölti az utazás adatait a javasolt egyezés alapján.
 3. Mentse el a javasolt utazási szándékot.
 4. A megfelelő utazással rendelkező felhasználókat a rendszer felkéri ugyanennek a megtételére, majd a kiválasztott opciók alapján automatikusan hozzárendeli Önt az utazáshoz útitársként vagy sofőrként.
 5. Megtörténik a Concur-útiterv aktualizálása, így már tartalmazni fogja a megosztott utazással kapcsolatos információkat. Például az út adott szakaszára vonatkozó rész az útitervben már tájékoztatni fogja arról, hogy az Uber szolgáltatást használó Kovács János fogja felvenni.

Kiegészítő információk az egyezésről

A TwoGo számos különböző tényezőt figyelembe vesz, amikor egyezteti a felhasználók utazási lehetőségeit. Az egyeztetés működésének megértése segíthet az utazások tervezésében, így nagyobb eséllyel talál egyezést. A rendszer jelenleg a következő tényezőket veszi figyelembe az egyeztetés során:

 • A Concur-útiterv alapján létrehozott utazásokat automatikusan üzleti utazásnak tekinti.
 • Az egyezés létrejöhet olyan Concur-felhasználókkal, akik integrálták a TwoGo szolgáltatást, valamint olyan felhasználókkal, akik csak a TwoGo szolgáltatást használják. Mivel azonban a Concur szolgáltatáson alapuló utazások mind üzleti utazások, ezért csak a saját cégéhez tartozó felhasználókkal jöhet létre egyezés.
 • Amennyiben már foglalt taxit vagy bérautót, a TwoGo csak a lehetséges utasokkal párosítja Önt.
 • A repülőtérre irányuló utak esetében csak olyan utazásokkal jöhet létre egyezés, amelyek legalább 1,5 órával a járatindulási időpont előtt megérkeznek a repülőtérre.
 • Csak olyan utazásokkal jöhet létre egyezés, amelyek az Ön utazási szándéka kiindulási és célhelyének 5 km-es sugarán belül kezdődnek és végződnek.

Az utazási lehetőségek módosítása

A Concur szolgáltatásban a megszokott módon módosíthatja vagy törölheti az utazás egyes szakaszait. Ha azonban elfogadott egy közös utazási lehetőséget a TwoGo-integráció használatával, ezeket a módosításokat manuálisan kell felvinnie a TwoGo alkalmazásban:

 1. Hajtsa végre a kívánt módosításokat a Concur-útitervben.
 2. Nyissa meg a TwoGo alkalmazást, és manuálisan aktualizálja utazási szándékát a módosítások feltüntetése érdekében:
  • Ha csak módosítja az utazást a Concur szolgáltatásban, például megváltoztatja az indulási időt, nyissa meg a TwoGo alkalmazást, és módosítsa ugyanúgy az utazási szándékát.
  • Ha a teljes utazást törli a Concur szolgáltatásban, akkor nyissa meg a TwoGo alkalmazást, és onnan is törölje az utazási szándékot.
 3. A TwoGo automatikusan küld egy e-mailt az összes párosított felhasználónak. Ők ekkor elfogadhatják vagy elutasíthatják a változtatásokat, és a TwoGo az utóbbi esetben megpróbál nekik új egyezést keresni.