Contents


Gyors útmutató - TwoGo használata a naptárral

Az utazási szándékok létrehozásakor és kezeléséhez használhatja a TwoGo alkalmazást úgy, mint egy naptári találkozó-kezdeményezés funkciót.

Lépések

 1. Indítás előtt a következőket el kell végezni a webalkalmazásban:
  • Jelölje meg, vagy hozza létre az utazás induló és végpontjaként használt helyeket.
  • Az erre az utazási szándékra vonatkozó beállítása lehet sofőr, utas vagy bármelyik. Ha sofőrként vagy bármelyikként állítja be magát, rendelkeznie kell egy regisztrált autó beállítással a saját TwoGo profilban.
  • (Opcionális) Amennyiben sofőrként mindig egy adott útvonalon szeretne haladni az OTTHON és a MUNKA között, első lépésként állítson be egy testreszabott útvonalat ehhez az útvonalhoz.
  • (Opcionális) Ha vannak olyan személyek, akikkel nem szeretne együtt utazni, adja meg a nevüket a Zárolt személyeklistában.
 2. Hozza létre utazási szándékát találkozási kérésként.
 3. Ha a TwoGo egyezést talál, az Elfogadás gombra kattintva hagyja jóvá a javasolt közös utazást.
 4. A találkozó kezdeményezés frissítésével igény szerint módosítani vagy visszavonni is lehet az utazási szándékot.

Feladatok

Helyek azonosítása vagy létrehozása

Mielőtt naptára segítségével küldhetne és kezelhetne utazási szándékokat, először be kell állítania az indulási és érkezési címként használt helyeket.

 1. Lépjen be a TwoGo webalkalmazásba itt:www.twogo.com.
 2. Az Elmentett helyek képen keresse meg a használandó helyeket, majd jegyezze fel a rövid nevüket (például MUNKA).
 3. Ha a keresett hely nem szerepel a listán, akkor létrehozhat saját helyet.

Autó regisztrálása

Ez csak akkor kötelező, ha sofőrként vagy bármelyik szereplőként szeretne egyezést találni.

 1. Lépjen be a TwoGo webalkalmazásba itt:www.twogo.com
 2. Kattintson a nevére, és válassza a következőt: Jármű, majd állítsa be a jármű részletes adatait.

Útvonal testreszabása kedvenc helyek között

Ez az opció akkor használható, ha sofőrként szeretne találatokat kapni.

Ha mindig egy adott útvonalat szeretne használni a kedvenc helyei között:

 1. Lépjen be a TwoGo webalkalmazásba itt:www.twogo.com
 2. Az Utazás létrehozása képen hozza létre utazási szándékát, és állítsa be kedvenc helyeit, amelyeket indulási és érkezési pontként szeretne használni.
 3. Mutasson az egérrel oda, ahol el szeretne térni a javasolt útvonaltól, amíg egy fekete kör meg nem jelenik, majd húzza a kívánt útirányra. A TwoGo egy szürke jelölőt helyez a pozícióhoz legközelebb eső utcára. Ha nem ezt a pozíciót akarta megadni, körülmozgathatja a jelölőt.
 4. Kattintson a Mentés gombra.

Személyek letiltása

Erre csak akkor van szükség, ha el szeretné kerülni bizonyos személyekkel a közös utazást.

 1. Lépjen be a TwoGo webalkalmazásba itt:www.twogo.com
 2. Kattintson a Letiltott személyek opcióra, és adja meg annak a személynek az adatait, akivel nem szeretne együtt utazni.

Utazási szándékok létrehozása

Hozza létre utazási szándékát találkozó kezdeményezésként, és küldje el a TwoGo alkalmazásba:

 1. Nyissa meg a naptárt és kattintson az Új találkozó kezdeményezése opcióra.
 2. A Címzett mezőbe írja be a következőt: "ride@twogo.com".
 3. A Tárgy mezőben adjon rövid leírást. Például: "Első közös utam".
 4. A Hely mezőben adja meg a következő adatokat:
  • Útja indulási és érkezési állomása két hely rövid nevét használja, amelyeket egy "-" választ el. Például: a "HOME - WORK" egy olyan utat jelent, amikor az otthonából a munkahelyeként megjelölt címre kíván eljutni.
  • Az Ön ingázási beállítása ehhez az utazási szándékhoz: Ha azt szeretné, hogy a TwoGo csak sofőrként vegye figyelembe, egyszerűen adja hozzá a "sofőrként" lehetőséget a Helymezőhöz. Például "HOME - WORK sofőrként". Ha csak utasként szeretne utazni, akkor az "utasként" lehetőséget adja hozzá. Ha mindegy, akkor a "bármelyikként" szöveget adja hozzá.
 5. Állítsa be az Indulási idő és az Érkezési idő értékét a legkorábbi indulási és a legkésőbbi érkezési idő jelzésére.
 6. (opcionális) Állítsa be a következőket is: oda- és visszaút vagy ismétlődő opciók, amennyiben szükséges.
 7. Kattintson a Küldés gombra. Amennyiben felíratkozott a TwoGo visszaigazolásokra, a TwoGo visszaigazolás céljából találkozókezdeményezést küld az Ön által létrehozott utazási szándékkal kapcsolatban. A találkozókezdeményezés zárolást hoz létre a naptárban a megadott legkorábbi indulási időtől a legkésőbbi érkezési időig. MEGJEGYZÉS: Ez a találkozó-kezdeményezés visszaigazolás nem jelent egyeztetett utazást.

Utazási szándék beállítása oda-és visszaútként

Azt javasoljuk, hogy munkahelyi ingázását oda-visszaútként adja meg.

A következőképpen hozhat létre oda-visszautat: Hozzon létre két külön találkozási kezdeményezést ugyanarra a napra, és a Helymezőben adja hozzá az 1 és 2 számokat az oda-és visszaút egyes szakaszainak jelzésére.

Például a reggeli utazási szándékhoz használja az "1 HOME-WORK", az esti használathoz a "2 WORK - HOME" jelölést.

Ismétlődő utazási szándékok beállítása

 1. Hozza létre egyéni utazási szándékait az Utazási szándékok létrehozása rész alatt, állítsa be igénye szerint az ismétlődés periódusát és gyakoriságát.
 2. Kattintson a Küldés gombra.

A TwoGo által küldött visszaigazolások

MEGJEGYZÉS: Ha a találkozó nem érvényes, a TwoGo küld egy találkozó-kezdeményezés lemondást a lemondási ok részletezésével.

Ha a találkozó-kezdeményezése érvényes, és felíratkozott a TwoGo-visszaigazolásokra, a TwoGo találkozó kezdeményezéseket küld az Ön által létrehozott utazási szándékok visszaigazolására. Ezek a találkozó-kezdeményezések zárolást hoznak létre naptárában minden egyes utazási szándékának legkorábbi indulási és a legkésőbbi érkezési időpontja között a rendszeradminisztrátor által beállított alapértelmezett ismétlődési perióduson keresztül. Ha az Ön által megadott ismétlődési periódus ennél hosszabb, a TwoGo továbbgördítő alapon visszaigazolásokat fog küldeni minden egyes további alapértelmezett periódushoz.

PÉLDA

Ha 1 hónapon keresztül ismétlődő alapú utazásokat igényelt, és a rendszergazda az ismétlődés periódusát 7 napra állította, az 1-7 napra vonatkozó utazásokról visszaigazolást fog kapni az 1. napon. Majd a 2. napon visszaigazolást fog kapni a 8. napra vonatkozó utazásokról, majd a 3. nap a 9. napra vonatkozó utazásokról, egészen addig, amíg a TwoGO vissza nem igazolja az adott hónapra vonatkozó összes utazási kérelmét.

Közös utazás elfogadása, ha a TwoGo egyezést talál

Ha a TwoGo talál egy megfelelő közös utazást, találkozó-kezdeményezést küld egy megerősítéssel, amelyben feltünteti az egyeztetett utazás pontos indulási és érkezési időpontját. A TwoGo ezt a találkozó-kezdeményezést önnek is és a többi résztvevőnek is megküldi. Tartalmaz egy útvonalat, az indulási és érkezési pontot és az összes útitárs elérhetőségi adatait.

A találkozó-kezdeményezés visszaigazolása az eredeti kezdeményezés mellett a naptárában is meg fog jelenni.

A találkozókezdeményezési visszaigazolást módosítás nélkül kell elfogadnia.

FIGYELEM: Soha ne utasítsa el, módosítsa vagy törölje a TwoGo által küldött találkozó-kezdeményezést, mert a rendszer figyelmen kívül hagyja az ilyen jellegű válaszokat.

Utazási szándék módosítása

Egy utazási szándék módosítása

 1. Naptárában nyissa meg az eredetileg elküldött találkozó-kezdeményezést.
 2. Módosítsa az adatokat, majd küldje vissza a következő címre: ride@twogo.com.

Ezt a találkozókezdeményezés áthelyezhető a naptárban.

Ha a találkozó-kezdeményezés egy egyeztetett utazásra hivatkozik, a TwoGo minden résztvevőt értesít a változásokról.

FIGYELEM: A közös utazás jóváhagyását követően ne módosítsa a TwoGo-tól kapott találkozó-kezdeményezést!

Oda- és visszaút módosítása

Meglévő egyszeri utazását aktualizálhatja oda- és visszaútra, illetve meglévő oda- és visszaútjából is törölhet egy fordulót.

Meglévő utazás aktualizálása oda- és visszaútra:

 1. Naptárában nyissa meg a releváns találkozókezdeményezést, majd adjon hozzá egy sorszámot a Lokáció mezőben. Például: az "OTTHON - MUNKA" utat módosítsa "1 OTTHON - MUNKA" útra, így jelölve, hogy ez az utazás mostantól egy oda- és visszaút részét képezi.
 2. A találkozókezdeményezést küldje el újra ide: ride@twogo.com.

Oda- és visszaút egyik irányának törlése:

 1. Naptárában nyissa meg a releváns találkozókezdeményezést, majd törölje a sorszámot a Lokáció mezőből. Például: az "1 OTTHON - MUNKA" utat módosítsa "OTTHON - MUNKA" útra, így jelölve, hogy ez az utazás mostantól nem képezi egy oda- és visszaút részét, hanem csak egy egyszeri út.
 2. A találkozókezdeményezést küldje el újra ide: ride@twogo.com.

Ismétlődő utazási szándék egyszeri módosítása

 1. Naptárában nyissa meg a módosítani kívánt igényt.
 2. Módosítsa az adatokat, majd küldje vissza a következő címre: ride@twogo.com.

A TwoGo által végzett naptárfrissítések

MEGJEGYZÉS: Csak akkor fog választ kapni, ha felíratkozott a TwoGo-visszaigazolásokra.

Ha a megadott módosítások érvényesek, a TwoGo az aktualizált adatokkal találkozás-kezdeményezés visszaigazolást küld. Ez a visszaigazolás azonnali, ha az adott utazási szándék a rendszeradminisztrátor által beállított ismétlődési perióduson belül történik (például a következő hét napon belül). Ha az utazás ennél későbbi időpontra esik, a TwoGo az utazási szándék előfordulásának ismétlődési periódusa kezdetén küldi el a visszaigazolást.

1. PÉLDA A mai dátum: február 6., módosít egy február 10-re tervezett utazási szándékot, és a rendszeradminisztrátor 7 napos ismétlődési periódust állított be. A TwoGo azonnali visszaigazolást küld.

2. PÉLDA A mai dátum: február 6., módosít egy február 18-re tervezett utazási szándékot, és a rendszeradminisztrátor 7 napos ismétlődési periódust állított be. A TwoGo február 12-én küld visszaigazolást (azaz 7 nappal az utazása előtt).

Ismétlődő utazási szándékok egy teljes sorozatának módosítása

FIGYELEM: Az ebben a sorozatban előforduló bármely egyszeri előfordulásban végzett időmódosításokat felülírják a teljes sorozatra megadott időmódosítások. A nem idő vonatkozású módosításokra ez nem vonatkozik.

 1. Naptárában nyissa meg az eredeti találkozó-kezdeményezést.
 2. Módosítsa az adatokat, majd küldje vissza a következő címre: ride@twogo.com.

A TwoGo által végzett naptárfrissítések

MEGJEGYZÉS: Csak akkor fog választ kapni, ha felíratkozott a TwoGo-visszaigazolásokra.

A TwoGo alkalmazástól kapott válaszok a kért módosítás típusától függnek. Ha a módosítások érvényesek, valamint:

 • Idő-vonatkozású: A TwoGo aktualizálja az ismétlődési perióduson belüli utazás előfordulásait. Ezáltal a rendszer új visszaigazolást kér öntől a találkozókezdeményezésekkel kapcsolatban egyes előfordulások időpontjainak részleteivel.
 • Nem idő-vonatkozású: A TwoGo az elvégzett revíziókkal együtt azonnal elküldi a frissített találkozó-kezdeményezéseket a meglévő előfordulások vonatkozásában.

MEGJEGYZÉS: Mindkét esetben a TwoGo által küldött visszaigazolások lefedik a a rendszeradminisztrátor által beállított ismétlődési periódusban előforduló utazásokat (például a következő hét napban). Továbbgördülő alapon minden egyes további ismétlődési periódus vonatkozásában kapni fog a későbbi előfordulásokra vonatkozó visszaigazolásokat. Lásd: példa.

Utazási szándék visszavonása

Egy oda-, visszautazás vagy csak egy utazás törlése

 • Naptárában törölje az eredetileg küldött találkozó-kezdeményezést.

Ha a találkozó-kezdeményezés egy egyeztetett utazásra hivatkozik, a TwoGo minden résztvevőt értesít a visszavonásról.

Ismétlődő utazási szándékok törlése

Egyszeri utazás törlése:

 • Naptárában törölje az utazási szándék előfordulás vonatkozó találkozó-kezdeményezését. Ha az adott előfordulás már vissza lett igazolva, a TwoGo küld egy találkozó-kezdeményezés visszavonást róla.

Ismétlődő utazási szándékok teljes sorozatának törlése:

 • Naptárában törölje az eredetileg küldött találkozó-kezdeményezést. A már visszaigazolt összes meglévő előfordulás vonatkozásában a TwoGo találkozó-kezdeményezés visszavonást küld.