Contents


Mikor találok megfelelő utazást?

A TwoGo azonnal értesítést küld, amint egy önnek megfelelő utazási szándékot jeleztek a rendszerben. Egyéb esetben, amint egy másik felhasználó küld egy megfelelő utazási szándékot, a TwoGo egyezteti az adatokat és értesítést küld önnek. A TwoGo legkésőbbi egyeztetése 5 perccel a kívánt utazási időpont előtt történik. De bármikor lehívhatja utazási szándéka állapotát:

 1. Web: Innen: Irányítópult.
 2. Mobil: Saját utazások képernyő.
 3. Naptár: A TwoGo küld egy találkozókezdeményezést az egyeztetett utazás részleteivel.
 4. SMS: Ha megadja mobiltelefonszámát, és regisztrál a TwoGo SMS-értesítéseire, akkor a TwoGo SMS-ben elküldi Önnek a részleteket.

Hogyan igazolhatom vissza a javasolt utazást?

Ha a TwoGo értesítést küld egy önnek megfelelő találatról, akkor kész az utazás megszervezése. Nem szükséges visszaigazolást küldenie. Viszont abban az esetben, ha ön mégsem kívánja elfogadni ezt az utazást, akkor kérjük, módosítsa vagy törölje az adott utazási szándékot.

Hogyan utasíthatom el a nem megfelelő utazási lehetőséget?

A TwoGo mindig az Ön által beállított preferenciák alapján keres Önnek utazási szándékot. Amennyiben viszont önnek mint sofőrnek nem felel meg egy adott utazás, frissítheti preferenciáit erre az útra, majd újraküldheti az adatokat. Alternatív megoldásként frissítheti alapértelmezett preferenciáit, törölheti utazási szándékát, majd létrehozhat egy újat, így a TwoGo már az új adatokkal keresi a következő utazást.

Hogyan kapok emlékeztetőket a közelgő közös utazásokról?

 1. Web: Az Irányítópult képen a TwoGo frissíti a közelgő utazás adatait és magát az utazási kártyát is.
 2. Mobil: A TwoGo megjeleníti az értesítés szövegét a TwoGo alkalmazás ikonja mellett (iOS) vagy az értesítési központban (Android). Ezenkívül üzenetet küld önnek a TwoGo beérkezett üzenetek mappába.
 3. Naptár: Használhatja a naptár saját emlékeztető funkcióját. A TwoGo az elrendezett közös utazásokra vonatkozó meghívók emlékeztetőjét alapértelmezés szerint 15 perccel korábban küldi el. Ezt a beállítást azonban bármikor módosíthatja a naptárban, ha rákattint az adott találkozóra, majd végrehajtja a szükséges módosítást.

Hogyan értesülök az egyeztetett utazást érintő módosításokról?

 1. Naptár: A találkozókezdeményezés frissül, hogy tájékoztassa Önt a változásokról.
 2. Értesítések SMS-ben: Továbbá, ha regisztrál a TwoGo SMS-értesítéseire, a TwoGo elküldi Önnek a részleteket SMS-ben.
 3. Mobil: Válassza a Beállítások > Alkalmazás funkciókat a push értesítések beállításához.

Azonban ahhoz, hogy ez a folyamat jól működjön, nagyon fontos, hogy minden felhasználó azonnal értesítse a TwoGo-t, vagyis módosítsa utazási szándékát a TwoGo rendszerben, ha bármi változás történik az utazási tervében:

 1. Web: Az Irányítópult képernyőn válassza ki a vonatkozó utazási szándékot, majd kattintson a szerkesztés ikonra. Módosítsa az adatokat, majd kattintson a Aktualizálás gombra.
 2. Mobil: A Saját utazások képernyőn válassza ki a releváns utazást, kattintson a szerkesztés ikonra és végezze el a szükséges módosításokat.
 3. Naptár: Aktualizálja a találkozókezdeményezést a naptárban, majd küldje el a frissítést a TwoGo alkalmazásnak.

Hogyan értesíthetek másokat a késésemről?

A nagyobb vagy sok értesítéssel járó késések esetén módosítsa utazási szándékát. A TwoGo ekkor értesíti a többi személyt Ön helyett:

 1. Web: Az Irányítópult képernyőn válassza ki a vonatkozó utazási szándékot, majd kattintson a szerkesztés ikonra. Módosítsa az adatokat, majd kattintson a Aktualizálás gombra.
 2. Mobil: A Saját utazások képernyőn található egyeztetett utazások listája tartalmazza az utazás résztvevőinek kapcsolatfelvételi adatait. Előre definiált SMS-t (például: 5 percet kések), vagy egyedileg szövegezett SMS-t is küldhet.
 3. Naptár: Módosítsa a találkozókezdeményezést a naptárban, majd küldje el a frissítést a TwoGo alkalmazásnak.

Kisebb változtatások vagy röviddel az utazás előtt bekövetkező változások esetén hívja fel a sofőrt/útitársát és értesítse Ön, vagy hívja fel a TwoGo helpdesk munkatársait.

Hogyan módosíthatok vagy vonhatok vissza egy egyeztetett utazást, és mi lesz akkor az utasokkal?

Ha módosítania vagy törölnie kell egy utazást, kérjük, minél előbb tegye ezt meg, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenség érje az érintetteket. Ha ez röviddel az indulás előtt történik, és a közös utazás már meg lett beszélve a többi résztvevővel, akkor közvetlenül, telefonon is értesítse a sofőrt vagy az utast a naptárban megtalálható elérhetőségen.

 1. Web és mobil: Az Irányítópult lap (vagy a mobil alkalmazás Saját utazások képernyőjén) válassza ki a releváns utazást, majd szükség szerint kattintson a szerkesztés vagy törlés ikonra.
 2. Naptár: A közös utazás adatainak módosításához frissítse a találkozókezdeményt naptárában és küldje el a frissítést a TwoGo-nak. A közös utazás törléséhez törölje a találkozókezdeményt és küldje el a visszavonást a TwoGo-nak.

Ha reggel módosítja vagy törli az utazást, az utasnak lehetősége van egy másik alternatív közlekedési módot találni. Ha a módosítás este történik, akkor – ha lehetséges – csak halassza el a közös utazást, ne törölje teljesen. Lehet, hogy utasai hajlandóak lesznek egy későbbi időpontban is Önnel tartani.

Hogyan vehetem fel a kapcsolatot az utassal vagy a sofőrrel a közös utazás előtt?

Az összes megosztott utazás adatai a megfelelő utazási kártyán vannak elmentve (web és mobil), valamint az ön naptári bejegyzésében. Ezek az adatok ott maradnak akkor is, ha az utazás már megtörtént. Ha segítségre van szüksége, hívja a TwoGo Helpdesket.

Miért lett más az érkezési cím, mint amit eredetileg kértem?

Normális esetben mindig pontosan a feltüntetett helyen fogják felvenni és kirakni Önt. A gyakorlatban azonban gyorsabb lehet, ha rövid távolságokat gyalog tesz meg, nem autóval, a következő esetekben:

 1. Ha az ön indulási címe 300 méteren belül található a sofőr indulási címétől, a TwoGo közös utazás visszaigazolása arra kéri majd Önt, hogy sétáljon el a sofőr indulási címére. Ugyanez vonatkozik az érkezési cím esetére is.
 2. Ha az indulási címe 300 méteren belül található egy másik utas indulási címétől, felkérést kaphat egy másik indulási címen való találkozásra. Ebben az esetben a TwoGo kijelöl egy találkozási pontot mindkét utas számára, hogy a sofőrnek ne kelljen nagyon rövid időn belül kétszer megállnia.

A TwoGo közös utazási visszaigazolás mindig tartalmazza az Ön tényleges indulási és érkezési címét, így előre tudja, hogy mire számítson. Ha a gyaloglás nem megoldható, még az utazás előtt értesítse erről a sofőrt.

Hogyan tudom kiszámolni az utazási költség rám eső részét?

MEGJEGYZÉS: Csak akkor alkalmazható, ha az utazás nem üzleti út, és a TwoGo aktivált a számlázás eszközt vagy az ön fiókjában, vagy annak a sofőrnek a fiókjában, akivel ön egyeztetve van. Amikor a TwoGo értesíti önt az önnek megfelelő utazásról, akkor a becsült költséget is megadja. Ez a becsült összeg az utazás részletei képernyőn, valamint a TwoGo által küldött utazási visszajelzésben is látható.

Az érték átlagos járművet, útszakaszt és üzemanyagárat vesz alapul. Az összegnél figyelembe veszik a járművel kapcsolatos működési költségeket is. MEGJEGYZÉS: Mivel a TwoGo célja nem az, hogy a sofőrök pénzt keressenek a megosztott utazással, a kilométerenkénti költséget szándékosan alacsonyan határozzák meg, és az utasok által fizetett összköltség soha nem lesz több, mintha a sofőr egyedül utazna és fizetné az útiköltséget.

A becslés országspecifikus, de az általános képlet alapja a következő:

 1. Fix költség kilométerenként
 2. Az utazásban részt vevők száma (több utas esetében többfelé oszlanak a költségek)
 3. Minimum összeg utazásonként

Kérem, tartsa szem előtt, hogy ez csak egy hozzávetőleges érték, a tényleges összeg ettől eltérhet. Az utasoktól is függ, elfogadják-e a megjelenített összeget, esetleg más összeget javasolnak vagy semmit nem fizetnek.