Contents


Hogyan regisztrálhatok a TwoGo alkalmazásra?

Regisztráció a TwoGóra itt: www.twogo.com. Kattintson az Ingyenes regisztrációgombra, adja meg kapcsolatadatait, majd végezze el a TwoGo által küldött megerősítő e-mailben lévő utasításokat.

Ki regisztrálhat?

Bárki regisztrálhat magánszemélyként. Amennyiben munkáltatója licencbe vette a TwoGo szolgáltatást, kiválaszthatja, hogy magánszemélyként vagy munkavállalóként regisztrál. Ha vállalata szeretne többet megtudni a TwoGo alkalmazásról, kattintson a Szerezzen be TwoGo alkalmazást vállalatának lehetőségre ezen a címen: www.twogo.com.

Hogyan igényelhetek utazási lehetőséget útitársként a TwoGón?

Először regisztrálnia kell a TwoGo szolgáltatásban és igazolnia kell az e-mail címét. Ezt követően létrehozhat utazási szándékot, vagy kereshet és csatlakozhat meglévő utazáshoz:

  1. Web: Az Irányítópult képernyőn haszálja az Utazás létrehozása kártyát, melyen beállíthatja, mikor és milyen gyakran utazna, a hely adatait, valamint valamilyen specifikus útvonalat. Kattintson a Mentés gombra. Az utazási szándék új kártyaként hozzá lett adva az Irányítópult képernyőhöz.
  2. Mobil: Használja a Saját utazások képernyőt a dátum, időpont és helység adatainak beviteléhez. Válassza a Létrehozás funkciót.
  3. Naptár: Hozza létre utazási szándékát a naptárában találkozókezdeményezésként, majd küldje el a következő e-mail-címre: ride@twogo.com.

A Gyors útmutató – Utazási szándékok további információkat nyújt az utazási szándék létrehozásáról.

Miért kell megadnom az otthoni címemet?

A TwoGo alkalmazásra való regisztrálás során meg kell adni egy címet preferált beszállási pontként. Otthona tényleges címének kiadását elkerülheti, ha helyette egy biztonságos közteret ad meg lakóhelye közelében. A TwoGo automatikusan átállítja a HOME rövidnevet viselő helynek. Így gyorsan és könnyen használhatja ezt a címet utazási szándékaihoz, és fogadhat utazási ajánlatokat a TwoGo-n keresztül a közelben található lehetséges egyezésekről.

Telefonszám nélkül is regisztrálhatok?

Regisztrálhat telefonszám nélkül, viszont az első utazási szándék létrehozásakor már meg kell adnia egy telefonszámot, amelyen elérhetik önt az utazás résztvevői, és ön is SMS-ben értesül majd az utazással kapcsolatos aktuális információkról.

Miért kell megadnom a hitelesítés során egy Személyes azonosítót?

MEGJEGYZÉS: Ez csak azokra a szervezetekre vonatkozik, amelyek azonosítót kérnek munkatársaik felismeréséhez.

Bizonyos esetekben a szervezetek megengedik dolgozóiknak, hogy saját e-mail címmel és speciális meghívó tokennel regisztráljanak a TwoGo szolgáltatásra a vállalati e-mail cím helyett. A privát e-mail opcióhoz néhány vállalatnak külön kérnie kell egy azonosítót ahhoz, hogy felismerhesse a dolgozókat a regisztráció folyamán. Ebben az esetben meg kell adnia egy referenciaszemélyt, aki igazolja, hogy ön a vállalathoz tartozik. Ha ön a vállalat alkalmazottja, akkor dolgozói azonosítója lesz ez a referencia.