Contents


Adatvédelem

Hogyan védi a TwoGo az adataimat?

A TwoGo Adatvédelmi nyilatkozatában talál további információt arra vonatkozóan, hogyan védjük az adatait.

Hogyan kerülhetem el, hogy a többiek lássák naptáramban a megosztott utazásaim?

a TwoGo naptári bejegyzések standard találkozókezdeményezésként jelennek meg naptárában. Használja a standard naptár funkciót, hogy eldöntse, ki férhet hozzá a naptárához. Az utazás-megosztási szándékokra kapott TwoGo válaszok automatikusan privátként lesznek beállítva.

Miért van rejtve az információ egyes felhasználókkal kapcsolatban?

Ezek anonimizált értékek. Ha a beszámolóhoz kis mintaméret áll rendelkezésre, adatvédelmi okokból biztosítanunk kell, hogy az anonimitás akkor is megmarad, ha valakinek további ismeretei vannak a felhasználóról. Például ha ön lát egy statisztikát egy anonim felhasználóról, akinek a lakhelye X városban van, és ön tudja, hogy csak egy munkatársa lakik X városban, akkor azonnal be tudja azonosítani az anonim felhasználót. Éppen ezért, ha egy jelentésben 5-nél kevesebb felhasználó szerepel, bizonyos értékek anonimizálva vannak, mások pedig csillagokkal vannak jelölve vagy üresen vannak hagyva.

A mobilalkalmazás hozzáférési jogai

Milyen hozzáférési jogokat igényel a mobil alkalmazás, és miért?

A TwoGo kizárólag a mindenképpen szükséges interfészekhez kér hozzáférést. Ide tartoznak azok, amelyek lehetővé teszik saját fotók igény szerinti feltöltését, vagy amelyek az alkalmazás működéséhez szükségesek – például annak megállapításához, hogy rendelkezésre áll-e mobilinternet-kapcsolat, ugyanis az alkalmazásnak kapcsolatba kell lépnie a szervereinkkel utazási szándék létrehozásához. Az adatvédelmi irányelvek egyértelműen meghatározzák, hogyan kezelhetjük a felhasználók adatait: Az adatokat nem dolgozzuk fel és nem adjuk tovább. Ha nem tartanánk be ezeket az irányelveket, az szerződésszegésnek minősülne – az irányelvekben szereplő utasítások pedig pontosan ennek megelőzésére vannak. Továbbá mivel állami alkalmazottak is használják a TwoGo by SAP rendszerét, az alkalmazásnak szigorú teszteken kellett átmenniük, amelyeket Baden-Württemberg és Hesse szövetségi államok adatvédelmi megbízottai felügyeltek.

Az androidos alkalmazás milyen hozzáférési jogokat kér?

Ha az Android 6-os vagy újabb verzióját futtató telefonja van, Ön is beállíthatja az alkalmazás hozzáférési jogait. Ha például fotót szeretne feltölteni magáról, megteheti azt az alkalmazásban, hogy az adott időre engedélyezi számára a hozzáférést a fotókhoz. A hozzáférési jogok megadása után bármikor visszavonhatja őket az Alkalmazáskezelőben. A telepítési folyamat során a TwoGo minden egyes hozzáférési jogosultságra külön rákérdez, és alapértelmezés szerint nem kényszeríti Önt az automatikus elfogadásukra. A TwoGo androidos verzióját úgy igazítottuk az Android 6 új funkcióihoz, hogy a lehető legnagyobb szabadságot biztosítsuk Önnek az adatai kezelése terén. Az alábbi lista mutatja be a hozzáférési jogosultságokat és az őket megkövetelő funkciókat.

Kamera

 1. Fotók és videók készítése:

Ahhoz szükséges, hogy feltölthessen magáról vagy a járművéről készített képet a profiljába, illetve a jármű adatai közé.

Névjegyek

 1. Fiókok keresése az eszközön / kapcsolattartók beolvasása:

Ahhoz szükséges, hogy az alkalmazás beolvassa a felhasználóadatokat a regisztráció során a lehető legtöbb mező előzetes kitöltése érdekében.

Hely

 1. Hozzáférés a pontos helyhez (GPS és hálózat alapján):

A GPS modul eléréséhez szükséges, amennyiben Ön aktiválja a „Hely megosztása” funkciót.

Telefon

 1. Telefonstátus és -azonosító beolvasása / telefonszámok közvetlen hívása:

A közös utazáson résztvevő sofőrnek vagy útitársnak a TwoGo alkalmazásból való felhívásához szükséges.

SMS

 1. SMS-ek fogadása:

A felhasználói profilban szereplő telefonszám ellenőrzésének automatizálásához szükséges (a PIN-kódot az alkalmazás közvetlenül az SMS-ből olvassa be és adja meg a visszaigazolási mezőben).

 1. SMS-ek küldése:

Ahhoz szükséges, hogy SMS-t küldhessen az adott utazásban résztvevő sofőrnek vagy útitársnak (pl. „Kések 5 percet” stb.).

Tárhely

 1. Az USB-tárhely tartalmának beolvasása.

Azoknál a telefonoknál szükséges, amelyek a képeket nem tudják a memóriában szerkeszteni, hanem ideiglenesen át kell helyezniük őket az SD-kártyára a mentés után. A feldolgozás végeztével ezek a képek törlődnek a kártyáról.

Értesítések

 1. Értesítések küldése vagy adatok aktualizálása, ha megváltoznak a felhasználói objektumok a TwoGo rendszerében (például ha az alkalmazás mellett a naptárat vagy a webes felhasználói felületet is használja), ha a rendszer utazást talál, illetve ha egy utazást lemondanak vagy aktualizálnak.
 2. Opcionálisan kérhető értesítés a következő esetekben is:
  • X perc vezetés előtt
  • Az alkalmazás aktualizálása
  • Aktualizálások keresése olyan eszközökön, amelyek nem rendelkeznek a Google Cloud Messaging funkcióval (pl. az Amazon Kindle)

Az alkalmazás egyéb képességei

 1. Rezgés szabályozása:

Utazás létrehozásakor, módosításakor vagy törlésekor opcionális rezgő figyelmeztetés.

 1. A telefon alvó üzemmódjának megakadályozása:

Az alvó üzemmód letiltása, amikor megnyitja a térképet a sofőr vagy az útitárs helyzetének nyomon követéséhez.

 1. Adatok fogadása az internetről:

Ahhoz szükséges, hogy a TwoGo tudja olvasni és írni a www.twogo.com webhelyről származó adatokat.

 1. Hálózati kapcsolatok megtekintése:

Annak megállapításához szükséges, hogy a telefon vagy táblagép rendelkezik-e internetkapcsolattal. Ez határozza meg, hogy a szerverrel való kommunikációt igénylő műveletek végrehajthatók-e

 1. Wi-Fi-kapcsolatok megtekintése:

Annak megállapításához szükséges, hogy a telefon vagy táblagép rendelkezik-e Wi-Fi-kapcsolattal. Ez határozza meg, hogy a szerverrel való kommunikációt igénylő műveletek végrehajthatók-e

 1. Hálózat/Wi-Fi állapotának módosítása:

Csak automatikus teszteléshez használatos.

 1. Naplók olvasása:

Az SAP Performance Library követeli meg, amelyet a termékteljesítményre vonatkozó előírás miatt kell implementálnunk. Ez azt jelenti, hogy a TwoGo alkalmazás soha nem használja ezt a hozzáférést élő móduszban.

Az iOS-alkalmazás milyen hozzáférési jogokat kér?

Ha iPhone vagy iPad eszközzel rendelkezik, ezek a hozzáférési jogok opcionálisak, és az eszköz beállításai között bármikor módosíthatók.

Kapcsolatok Az útitársak adatainak tárolásához szükségesek az iOS címjegyzékében. Az iOS-alkalmazás soha nem olvassa be a Címjegyzékben lévő adatokat. Két olyan helyzet van, amikor az alkalmazás hozzáférhet a címjegyzékhez:

 1. Ha a közös utazás után kifejezetten használni, menteni vagy tárolni kívánja a sofőr vagy az útitárs kapcsolattartói adatait a címtárban Ennek végrehajtása előtt azonban az alkalmazás még egyszer megkérdezi, hogy engedélyezni szeretné-e a TwoGo hozzáférését a címjegyzékhez.
 2. Cím kiválasztásakor kifejezetten előhívhatja a címjegyzéket, és kiválaszthatja abból a kapcsolatok címét. A művelet végrehajtása előtt azonban az alkalmazás szintén megkérdezi, hogy engedélyezi-e a TwoGo számára ezt a fajta hozzáférést.

Fotók Az iOS fotógalériájában lévő képeknek a profilra vagy a jármű részletei közé feltöltéséhez szükséges.

Kamera Ahhoz szükséges, hogy feltölthessen magáról vagy a járművéről készített képet a profiljába, illetve a jármű adatai közé.

Helymeghatározási szolgáltatások Akkor szükséges, ha közvetlenül a tervezett találkozó előtt meg szeretné osztani aktuális tartózkodási helyét a sofőrrel vagy az útitárssal GPS-en keresztül. Akkor is szükség van rá, ha utazás létrehozásakor vagy preferált hely felvételekor használni szeretné a Tartózkodási hely funkciót.

Értesítések Akkor szükséges, ha push értesítéseket szeretne fogadni, amelyek piros szimbólum formájában jelennek meg az alkalmazásikonon.