Contents


Hogyan találok rá és címkézek fel egy helyet, és ez miért fontos?

A TwoGo rövid helynevek a teljes hosszúságú címek alias neveként szolgálnak, amelyek az Önök kényelmét és a pontos címbevitel biztosítását szolgálják a naptáralkalmazás használatakor.

A találkozó-kezdeményezés Hely mezőjében csak korlátozott méretű hely áll rendelkezésre, a teljes címek ismételt bevitele időigényes és hibalehetőséget rejtő folyamat. Ezért a leggyakrabban használt címekhez profiljában létre kell hoznia kedvenc helyeket. A találkozó kezdeményezésben az indulási- és célpontként kijelölt helyeknek már csak a rövid neveit kell megadnia. Ezután a TwoGo feldolgozza azt a címet, amelyet a vonatkozó rövid név alatt eltárolt, és a kiszámított útvonalhoz keres megfelelő sofőrt/utast.

Megjegyzés: Az utazási szándék egyeztetésekor a megadott rövid név (például OTTHON) nem jelenik meg a másik fél előtt. Csak a rövid névvel összefüggő cím látható.

Kedvenc hely létrehozása:

  1. Web: Válassza a következőt: Mentett helyek, majd a Kedvenc hely létrehozása kártyán adja meg a várost, irányítószámot, utcanevet és házszámot. A megjelenő javaslatok listájából válassza ki a teljes címet. A Rövid név mezőben adjon meg a helyhez egy rövidített, értelmezhető nevet. A Találkozóhely mezőben adjon meg egy rövid tájékoztató leírást annak a pontos helyszínnek a meghatározására, ahol találkozni fog az útitársaival, majd válassza a Létrehozás funkciót. Az új hely ettől kezdve új kártyaként elérhető a megadott rövid névvel a mentett helyeknél.
  2. Mobil: Válassza a Helyek-et, majd érintse meg a [+] jelet, adja meg a cím részleteit a fentebb leírtak szerint és válassza a Létrehozás funkciót.

Hogyan hozzak létre a rendszer által nem ismert helyet?

Mivel lehetnek a TwoGo által használt navigációs rendszer által nem ismert helyek, lehetősége van a webalkalmazásban egy konkrét cím megadására a térképen való bejelöléssel.

A Kedvenc hely létrehozása kártya Cím mezőjében adjon meg minden részletet, majd nyomjon Entert, hogy a rendszer az ön által megadott formában használja a címet.
A TwoGo egy jelölőt helyez a térképre, hogy hozzávetőlegesen jelezze a megadott címet. Húzza a jelölőt a pontos helyre. A TwoGo az ön által megadott vagy a legközelebbi navigálható utcára helyezi a jelölőt és frissíti a Cím mezőt.
Ha szeretné korrigálni vagy kiegészíteni a jelölő pozíciójához tartozó címet, helyezze a kurzort a jelölőre és kattintson az Igen gombra a Helytelenek a térkép adatai? kérdésnél. A TwoGo automatikusan tárolja az eredetileg bevitt címet a Cím mezőben.

A TwoGo eltárolja a megadottak szerinti pontos címet, a térképen lévő tényleges koordinátákkal együtt. Ezeket az adatokat a többi felhasználó is láthatja a találkozó-kezdeményezésekben, ha a rendszer őket az ezt a helyet tartalmazó utazáshoz illeszti.

Miért nem találja meg a TwoGo a városomat/utcámat?

Ahhoz, hogy a sofőr megtalálja önt vagy az utasait, házszámot is tartalmazó teljes címre van szükség. Ha a házszámmal együtt sem sikerül megtalálni a címet, kérjük, írjon az info@twogo.com e-mail címre, hogy eljuttathassuk a térképszolgáltatóhoz.

Hogyan hozzak létre utazási szándékokat a hely rövid nevének használata nélkül?

Amennyiben nem használ rövid helyneveket, a teljes címet kell megadnia. Az Új utazás kártyán (web) vagy az Új utazás képernyőn (mobil), adja meg utazásának időpontját és a helységadatokat. Adja meg az indulási és a célhelyekhez a város, irányítószám, utcanév és szám adatokat, majd válassza ki a TwoGo által megjelenített javaslati listából a teljes címeket. Válassza a Létrehozás funkciót.

A TwoGo az utazási szándékot új kártyaként hozzáadja a Dashboard képen (web) vagy új bejegyzésként a Saját utazások listán (mobil).

Miért mutatja a térkép Berlint indulási helyként?

A térképszolgáltatónk Berlinben inicializálja a térképet. Ezért mielőtt ön beír egy címet, a kezdő nézeten Berlin látható.